Stiri

Nikon D3X cu 24,5MP

Bazat pe D3, Nikon D3X este prevazut cu un senzor de imagine cu o rezolutie superioara: 24,5MP.

D3X se remarca printr-un senzor de imagine CMOS in format FX cu o receptie pe 12 canale, sistem de micro
lentile fara spatii si sistem atenuare a zgomotului incorporat in procesor. Intervalul ISO este cuprinzator, putand fi extins pana la minimum ISO 50 si maximum ISO 6400. D3X detine posibilitatea de fotografiere continua de pana la 5 fps la rezolutie maxima sau 7 fps in modul de decupare DX de 10MP.

Sistemul MultiCAM3500FX cu 51 de puncte de focalizare automata permite o precizie ridicata de focalizare si urmarire dinamica a subiectilor in miscare in conditii de iluminare slaba.

Functia LiveView ofera o utilizare mai usoara pentru fotografierea in studio sau in alte situatii in care folosirea vizorului nu este practica. Nikon D3X porneste in 12 milisecunde si are decalaj al declansatorului de 40ms.

Pentru carcasa exterioara, cadrul si cutia oglinzii este utilizat un aliaj de magneziu. Declansatorul dintr-un compus de Kevlar si fibra de carbon a fost conceput in vederea solicitarii intensive si a fost testat in 300.000 cicluri. Vizorul luminos, fara obturatii acopera 100% din cadru, iar ecranul VGA de 3 inci permite o calitate buna de redare, pentru vizualizarea imediata a imaginii. Corpul din magneziu al lui D3X, sigilat pentru a nu permite patrunderea prafului si a umezelii, accepta tehnologia wireless (Nikon WT-4), este dotat cu iesire HDMI, doua porturi pentru carduri CF si este compatibil cu noul dispozitiv GPS GP-1.

Nikon D3X realizeaza fisiere NEF (Raw) de 50 MB de 14 biti. Utilizand aplicatia software Capture NX2, fisierele NEF pot fi procesate ca si imaginile in format mediu: 140MB (TIFF RGB de 16 biti). Detaliile fine sunt reprezentate cu o claritate incredibila, in timp ce umbrele si zonele luminate contin o gradatie a tonurilor cu distorsiuni minime.

Nikon D3X va fi disponibil in Romania incepand cu luna ianuarie 2009.

To Top