Download

O aplicatie iPhone salveaza vieti

Daca de obicei va mananca talpa de pe acceleratie, aveti grija! Ati putea fi prinsi si „parati” de o noua aplicatie dezvoltata pentru Apple iPhone, care monitorizeaza viteza si anunta imediat persoanele care au instalat respectivul sistem de control – adica, parintii care vor sa-si tina in frau odraslele iubitoare de viteza ori sefii dornici sa se asigure ca soferii nu distrug flota firmei si respecta legea la volan.

Mecanismul este simplu: Safe Driver Program este instalat pe un anumit autoturism si setat sa-i monitorizeze continuu viteza, semnaland orice depasire a acesteia. In acest scop, aplicatia foloseste deopotriva sistemele interne de localizare tip GPS, un vitezometru si viteza de transmisie a retelelor de comunicare 3G. Pe langa viteza, sistemul monitorizeaza fortele gravitationale exercitate asupra autoturismului in timpul condusului, cand se accelereaza, se franeaza ori la curbe.

Programul este disponibil in doua versiuni: Basic si Pro. Prima poate fi descarcata gratuit de aici si are deja prestabilite limitele de viteza, afisand depasirile si pastrand in memorie valorile inregistrate la ultimele doua calatorii. Varianta Pro, care costa 25$ in magazinele Apple iTunes, permite utilizatorului sa-si seteze singur viteza maxima si limitele acceleratiei gravitationale, precum si modul in care doreste sa fie instiintat automat cu privire la depasirile acestora. Astfel, cand soferul comite vreo „contraventie”, programul trimite automat un SMS sau un email cu datele vehiculului in culpa, ora la care sistemul a fost pornit si oprit, viteza inregistrata, cand s-a produs si cat a durat depasirea vitezei maxime pre-setate. In plus, programul trimite prin email un raport detaliat asupra calatoriei, care include chiar si o harta cu toate informatiile privind ruta masinii, functionarea sistemului de monitorizare si, desigur, „infractiunile” comise de sofer.

Daca ne gandim ca, in cele mai multe accidente, viteza e de vina, aplicatia ar putea salva vieti: pe de o parte, fiindca ii avertizeaza pe soferi prin semnale sonore si vizuale cand viteza ajunge la 95% din limita maxima prestabilita; pe de alta, pentru ca, in cazul unui accident, anunta imediat familia sau superiorul soferului, cu informatii clare despre ce s-a intamplat. Voua cum vi se pare?

To Top