Stiri

OPPO introduce o nouă tehnologie de încărcare

OPPO RENO5 5G
OPPO RENO5 5G

OPPO a dezvoltat și îmbunătățit întregul sistem de încărcare rapidă VOOC Flash Charge pornind de la adaptor și cablul de încărcare, circuitul integrat de gestionare al energiei, ajungând la baterie și toate celelalte componente.

OPPO a prioritizat eficiența și siguranța tehnologiei proprietare de încărcare rapidă. Astfel OPPO a introdus un sistem de protecție de cinci ori mai eficient pentru optimizarea siguranței tehnologiei de încărcare VOOC Flash Charge și a explorat noi moduri de integrare a altor materiale, diverși algoritmi de inteligență artificială, scheme de încărcare și mulți alți factori care pot contribui la o experiență superioară de încărcare.

OPPO Flash Charge Open Day

Siguranță cu impedanță mai mică: siguranța integrată în sistemul de protecție Flash Charge, se blochează imediat în cazul în care sesizează o supraîncărcare sau orice altă anomalie pentru a proteja bateria, izolând-o de sursa de electricitate.

Comutare cu tranzistori din nitrură de galiu (GaN): OPPO a introdus pentru prima oară comutatoarele GaN în construcția smartphone-urile sale. Sistemele de comutare cu nitrură de galiu au aceeași funcționalitate ca cele tradiționale – MOSFET-ți cu siliciu – dar, în același timp, intensitatea scăzută contribuie la reducerea generării de căldură, îmbunătățind astfel procesul de încărcare și fiabilitatea.

Proiectarea bi-celulară internă: o baterie bi-celulară, cu celule în serie, oferă aceeași putere cu un consum de curent electric mai mic și cu o reducere a încălzirii. Mai mult, design-ul bi-celular ocupă mai puțin spațiu, oferind același nivel de siguranță. Prin noul design, performanța unei baterii este îmbunătățită cu cel puțin 5%.

Cip de detectare al siguranței bateriei: cipul de detectare al siguranței bateriei OPPO include algoritmi AI și este capabil să detecteze daunele externe ale bateriilor prin înregistrarea căderilor de tensiune în timp real și acționarea imediată pe baza unor scenarii preînregistrate. Dacă sistemul recunoaște scăderea tensiunii ca o cauză a deteriorării bateriei, telefonul va notifica utilizatorul și va implementa măsuri de siguranță suplimentare pentru a preveni alte pericole.

Colector compozit: OPPO a dezvoltat o baterie sigură cu un nou tip de colector compozit. Bateria folosește un material compozit încastrat între două straturi de aluminiu pentru a înlocui design-ul tipic numai din aluminiu găsit în alte baterii. Această structură „sandwich” este acoperită cu un material de protecție suplimentar alcătuindu-se structura colectorului de curent compozit în cinci straturi. Acesta are rolul de a îmbunătăți siguranța bateriei protejând-o de scurtcircuitele cauzate de factori externi. Testarea în laboratorul OPPO arată că noua baterie trece testele de perforare și coliziune cu o rată de succes de 100% fără a compromite performanța.

Încărcare inteligentă: optimizarea vitezei și a duratei de viață a bateriei pentru un echilibru perfect. OPPO a dezvăluit, de asemenea, noua sa tehnologie de încărcare inteligentă. Concepută pentru a menține viteza de încărcare în intervalul cel mai sigur posibil, această tehnologie ajustează intensitatea curentului în funcție de scenariul de încărcare perceput prin inteligență artificială. Acest lucru va contribui la reducerea uzării premature a bateriei, permițând utilizatorilor să se bucure de o durată de viață optimă a bateriei pe o perioadă mai lungă de timp.

Tehnologia de încărcare inteligentă va aduce îmbunătățiri vizibile a mai multor aspecte ale performanței bateriei, precum:

Durată mai lungă de viață a bateriei: asigură în același timp viteza SuperVOOC de 65W și un ciclu complet de încărcare/descărcare al bateriei. Tehnologia asigură o capacitatea bateriei de 80% chiar și după 1.500 de cicluri de încărcare/descărcare.

Viteza de încărcare îmbunătățită în funcție de scenariile de utilizare: în unele scenarii de utilizare, viteza de încărcare utilizată poate fi cea maximă menținând standardele de siguranță. Spre exemplu, tehnologia SuperVOOC de 65W, este capabilă să mărească viteza de încărcare cu aproximativ 20%, permițând încărcarea completă a bateriei de 4500mAh în doar 30 de minute, atunci când este nevoie.

Viteza de încărcare echilibrată și temperatura telefonului: tehnologia de inteligentă de încărcare este capabilă să găsească echilibrul dintre curentul optim de încărcare și creșterea ulterioară a temperaturii în diferite scenarii de utilizare. Drept urmare, utilizatorii își pot folosi telefonul în timp ce se încarcă rapid fără niciun disconfort.

Pe lângă faptul că încărcarea rapidă VOOC Flash Charge este sigură și inteligentă, OPPO a explorat și modalități de optimizare a tehnologiei de încărcare rapidă în situații extreme. De exemplu, poate fi dificil să încarci o baterie litiu-ion în medii foarte reci, unde forțarea încărcării bateriei poate duce chiar la scurtcircuitarea acesteia. Soluția de încărcare în temperaturi ultra-scăzute OPPO utilizează algoritmi inteligenți pentru a determina temperatura optimă de încărcare a bateriei și crește temperatura înainte de a începe încărcarea. Rezultatele testelor arată că bateria este capabilă să crească temperatura de la -20 ℃ la 10 ℃ în doar câteva zeci de secunde, permițând încărcarea bateriei în mod normal.

De la introducerea tehnologiei VOOC Flash Charge în 2014, siguranța, eficiența și ușurința în utilizare au fost pilonii de bază ai dezvoltăriibateriilor și a încărcării rapide. Începând cu 30 iunie 2021, OPPO a solicitat deja peste 3.000 de brevete pentru tehnologia de încărcare rapidă; și prin cele peste 30 de dispozitive compatibile cu tehnologia VOOC Flash Charge, OPPO pune experiența de încărcare rapidă, convenabilă și sigură, la dispoziția a peste 195 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

To Top