Stiri

OPPO prezintă noi tehnologii de fotografiere

OPPO Find X2
OPPO Find X2

OPPO a prezentat în cadrul evenimentului Future Imaging Technology ultimele inovații în materie de tehnologie foto, senzori, module foto și algoritmi.
Printre aceste inovații se numără: noul sensor RGBW, Zoom Optic Continuu de 85-200mm, Tehnologie de stabilizare optică a imaginii pe cinci axe și noua generație a camerelor Under-screen care utilizează multiplii algoritmi de optimizare AI.

Senzorul RGBW de ultimă generație îmbunătățește considerabil sensibilitatea la lumină prin introducerea unor sub-pixeli albi (W), cea mai nouă tehnologie DTI și algoritilor pentru pixeli 4-in-1, dezvoltat de OPPO. Datorită acestor inovații, noul sensor permite o captare a luminii cu 60% mai bună și reduce zgomotul din imagini cu 35% rezultând în imagini mult mai clare chiar și în condiții de luminozitate scăzută.

Noul sezor RGBW utilizează tehnologii de producție și procesare avansate ceea ce permite rularea unor algoritmi complexi care maximizează cantiatatea de date înregistrate de către pixelii albi ai senzorului. Algoritmul proprietar OPPO cu pixeli 4-in-1, permite îmbunătățirea substanțială a culorilor și previne inexactitatea culorilor și formarea modelelor moar. În același timp, ultima generație a tehnologiei de izolare a pixelilor DTI îmbunătățește calitatea imaginii. Mai mult, cel mai nou sensor RGBW contribuie la realizarea celor mai expresive portrete foto și video prin reducerea imperfecțiunilor pielii și îmbunătățirea texturii și a contrastului. Noul sensor va fi lansat la nivel comercial în al patrulea trimestru al acestui an.
Zoom-ul Optic Continuu permite un zoom foarte cursiv, iar Stabilizarea optică a imaginii pe cinci axuri oferă imagini mai clare.

Descrierea hardware a noului modul Zoom Optic Continuu 85-200 mm:

  • Incoporează în premieră tehnologia G+P (sticlă+plastic) prin introducerea a două lentile asferice ultra-subțiri cu o precizie ridicată
  • Aplicarea senzorului magnetic de tip tunel (sensor TMR) care permite lentilelor să aibă o mișcare mult mai stabilă și precisă.
  • Noul sistem de ghidaj permite o înclinare dinamică a sistemului de lentile ceea ce îmbunătățește capacitatea de mărire a Zoom-ului Optic Continuu.

Aceste inovații permit Zoom-ului Optic Continuu capturarea unor imagini clare la distanțe focale între 85mm și 200mm indiferent că este vorba de fotografii de tip portret sau peisaje îndepărtate. Utilizatorii se pot bucura de o tranziție naturală în timpul acționării zoom-ului comparabilă cu cea a unei camera profesionale. De asemenea, această tehnologie evită erorile comune ale sistemelor convenționale de zoom precum sacadările, inexactitatea contrastului sau polarizarea culorilor.

În același timp, noul sistem de stabilizare optică a imaginii pe cinci axuri folosește numeroși algoritmi care înregistrează, analizează și transmite datele furnizate de giroscop către componentele responsabile de stimulii respectivi. Datele sunt transmise către cele două componente mobile: lentilele și senzorii de imagine care sunt acționați de către rulmenți cu bile.

Atunci când imaginile sunt ușor mișcate, stabilizarea este realizată prin transferarea stabilizării optice ale lentilelor astfel încât să acopere atât mișcările orizontale (X) cât și cele vertical (Y). În momentul în care mișcarea este una mai amplă, senzorul de stabilizare optică va adăuga pe lângă mișcările vertical și orizontale și una de rotire care, alături de algoritmii implementați, permit o stabilizare pe 5 axe.

Această tehnologie permite o stabilizare la un unghi de ±3°, care este de trei ori mai mult decât tehnologiile de stabilizare optică folosite în general pe smartphone-uri. Mai mult, fotografiile de noapte sunt vizibil îmbunătățite prin algoritmii proprietari de stabilizare, claritate și performanța culorilor; compensarea activă a vibrațiilor este îmbunătățiă cu 65%. Stabilizarea optică pe 5 axe va fi disponibilă la nivel comercial pe produsele OPPO începând cu primul trimestru al anului 2022.

Algoritmul dezvoltat de OPPO îmbunătățește raportul dintre ecran și calitatea imaginii al noilor camere under-screen

Nu în ultimul rând, OPPO a prezentat noua generație de camere under-screen/sub-ecran pentru smartphone-urile viitorului. Geometria inovativă a pixelilor asigură o calitate a ecranului de 400-PPI în zona de amplasare a camerei frontale. Folosind cablare transparentă și un nou design, ecranul oferă o experiență vizuală mult îmbunătățită. Prin tehnologia 1-to-1 pixel și tehnologia de compensare prin algoritmi, cromatica și luminozitatea întregului ecran sunt controlate cu o precizie mai mare având o diferență față de realitate de doar 2% și o durată de viață a ecranului cu 50% mai mare.

Mai mult, Institutul de Cercetare din S.U.A. a dezvoltat o serie algoritmi AI din domeniul fotografiei care se ocupă de reducerea difracției, HDR și Auto-White-Balance care au ca scop optimizarea calității conținutului produs de camera frontal under-screen/sub ecran. Modelul AI de reducere a difracției a fost dezvoltat prin utilizarea a zeci de mii de imagini pentru a evita problemele uzuale cauzate de difracție oferind șansa utilizatorilor de a realize fotografii mult mai clare și naturale.

To Top