Stiri

Orange și Vodafone încheie un acord de partajare a resurselor

Orange și Vodafone, cele mai mari companii de telefonie mobilă din România anunță încheierea unui acord pentru partajarea infrastructurii de rețea. Din această înțelegere lipsește tocmai Cosmote, compania ce are probleme cu acoperirea 3G în teritoriu. Acordul celor două companii nu este o practică de oligopol menită să le consolideze poziția pe piață.

„Acordul este în concordanţă cu practicile uzuale ale industriei, atât în cadrul Uniunii Europene, cât şi în afara acesteia, şi reprezintă o evoluţie naturală a colaborării anterioare dintre cei doi operatori pentru partajarea site-urilor. Acordul de partajare a reţelei va permite celor două companii să continue într-un ritm susţinut să facă investiţii în dezvoltarea de tehnologii la nivel naţional”

„Atât Orange, cât şi Vodafone, îşi vor opera independent spectrul deţinut şi îşi vor păstra controlul strategic asupra reţelelor de comutaţie, prin separarea completă a acestora, ceea ce va asigura diferenţierea reţelelor şi independenţa totală a operatorilor din punct de vedere competitiv şi comercial. Companiile vor continua să concureze activ pe piaţă în toate produsele şi serviciile. De asemenea, acest acord va duce la eliminarea duplicării infrastructurii de reţea, cu beneficii importante asupra mediului înconjurator”

Cele două companii vor oferi o acoperire mult mai bună și vor reuși să furnizeze servicii de calitate clienților. Acest acord este o lovitură pentru Cosmote care se vede nevoit să ia măsuri dure care vor pune presiune pe situația financiară a companiei.

Notă:
Oligopolul este o formă a concurenței imperfecte, constând dintr-o structură de piață caracterizată printr-un număr foarte limitat de vânzători mari, care asigură cea mai mare parte a ofertei unui anumit bun sau serviciu, solicitat de numeroși cumpărători sau consumatori, și care sunt conștienți de interdependența lor în adoptarea de decizii strategice, privitoare la prețul, volumul producției și calitatea produselor, fapt care le conferă o poziție dominantă colectivă

cel mai mare telefon din lume

To Top