Stiri

Plățile cu electronice cu telefonul încep să prindă și în România

Plățile cu telefonul mobil încep să prindă și în România. NETOPIA mobilPay a înregistrat peste un milion de tranzacţii online cu cardul în primul semestru al acestui an. Totodată, conform reprezentanţilor companiei, tranzacţia medie aproape s-a dublat în prima jumătate a acestui an, ajungând de la 90 la 160 de lei.

Compania a procesat în primele şase luni din acest an peste un milion de plăţi online cu cardul, cu 15% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea medie a unei plăţi a urcat de la 90 la 160 de lei în primul semestru din 2013.

Mai mult, în prima jumătate a acestui an, NETOPIA mobilPay a intermediat plăţi online record, pentru produse electro IT şi turistice.

“Am procesat în prima parte a anului şi tranzacţii care au depăşit 7.000 de euro pentru o achiziţie de pe un site de produse electro IT, dar şi plăţi de peste 3.500 de euro pentru bilete de avion, ceea ce dovedeşte, încă o dată, că indiferent de valoarea cumpărăturilor, plăţile online sunt la fel de sigure”, a spus Antonio Eram.

De la începutul acestui an, peste 450 de comercianţi noi s-au alăturat procesatorului, de la companii din industria de turism până la magazine online şi furnizori de servicii.
Compania a mizat în ultimii ani pe implementarea celor mai noi tehnologii în domeniul plăţilor mobile şi pe oferirea către comercianţi a unei platforme complete, care să cuprindă toate modalităţile de plată posibile pentru clientul final: SMS, card, cash, transfer bancar, plăţi în rate. Printre noutăţile implementate în acest an se numără lansarea unui parteneriat cu Credit Europe Bank. În urma acestui acord, partenerii mobilPay au deja posibilitatea de a oferi clienţilor şi sistemul atractiv de cumpărături în rate prin CardAvantaj. Pe de altă parte, magazinele online partenere CardAvantaj pot opta pentru soluţia completă de procesare NETOPIA mobilPay.

De asemenea, NETOPIA a fost primul dezvoltator din România al unei aplicaţii pentru plăţi cu ajutorul telefonului mobil. În prezent, prin mobilPay MasterCard Mobile se pot realiza diverse plăţi, precum cele de facturi sau pentru produse şi servicii furnizate de diverşi comercianţi parteneri, dar şi reîncărcarea cartelelor preplătite.

bani_dolari

Conform estimărilor procesatorului de plăţi, anul trecut, numărul românilor care au plătit online cu cardul a fost de 1,5 milioane, iar piața de profil s-a ridicat la peste 6 milioane de tranzacții. Dintre acestea, NETOPIA mobilPay a procesat circa 1,9 milioane de tranzacții, cu 35% mai multe decât în 2011.

To Top