Stiri

Premieră în România – Contact radio cu Stația Spațială Internațională

Stația Spațială Internațională
Stația Spațială Internațională

Evenimentul este organizat de Universitatea “Valahia” din Targoviste si Vodafone Romania, sub patronajul agentiilor spatiale NASA și ESA, precum si a organizatiei internationale ARISS (Amateur Radio on International Space Station), in ziua de 12 aprilie 2016, intre orele 16:49 si 17:00. ARISS EU 282 va fi primul contact radio oficial cu Statia Spatiala Internationala realizat in Romania.

Vodafone Romania este partenerul tehnologic al unei premiere nationale: prima legatura in direct cu un astronaut aflat la bordul Statiei Spatiale Internationale transmisa publicului larg.

Statia Spatiala Internationala – prezentare video

“Suntem mandri ca reteaua noastra Supernet 4G, certificata pentru cele mai bune rezultate de voce si date din Romania si garantata pentru toti utilizatorii, este pilonul tehnologic al transmisiunii in direct a primei legaturi radio intre Romania si Statia Spatiala Internationala. Suntem incantati sa sprijinim un grup de tineri talentati sa comunice in spatiu, dincolo de orice bariera”, a declarat Ravinder Takkar, President & CEO, Vodafone Romania.

Intregul contact cu Statia Spatiala Internationala va putea fi urmarit in direct pe www.youtube.com/vodafonebuzz

Stația Spațială Internațională

Stația Spațială Internațională

To Top