Stiri

Qualcomm a anunțat chipsetul Snapdragon 7c Gen 2 cu suport pentru Windows 10

Qualcomm

Piața procesoarelor pentru laptopuri este aprig disputată între Intel și AMD, fără ca niciun alt producător să aibă capacitatea de a le strica socotelile. Qualcomm a anunțat chipsetul Snapdragon 7c Gen 2, o reîmprospătare a modelului Snapdragon 7c (de anul trecut), ce își propune nici mai mult nici mai puțin decât să fure o felie din piața dominată de cei doi coloși.

Qualcomm a proiectat Snapdragon 7c Gen 2 ca un concurent împotriva Intel Celeron N4020, Intel Pentium Silver N5030 și MediaTek MT8183. Compania susține că chipsetul este cu până la 60 la sută mai performant în comparație cu produsele concurente și se dorește a fi o soluție pentru dezvoltarea laptopurilor destinate profesorilor, studenților, lucrătorilor esențiali și utilizatorilor mai puțin pretențioși.

În ceea ce privește specificațiile, Snapdragon 7c Gen 2 dispune de un procesor Kryo 468 octa-core, pe 64 de biți, cu o frecvență de până la 2,55 GHz.
Snapdragon 7c Gen 2 integrează un procesor Qualcomm Spectra 255 (ISP) pe 14 biți pentru prelucrarea semnalului de imagine, care acceptă camere duale cu rezoluție de până la 16 megapixeli sau o singură cameră de 32 megapixeli. Procesorul de imagine include, de asemenea, suport pentru înregistrări video cu adâncime de culoare de până la 10 biți. Noul chipset Snapdragon acceptă, de asemenea, redarea video cu rezoluții de până la 4K HDR10 și H.265 (HEVC), H.264 (AVC) și suport pentru codec VP9. Există, de asemenea, suport pentru redarea audio Qualcomm aptX.

Chipsetul Snapdragon 7c Gen 2 integrează, de asemenea, un modul grafic Adreno și un procesor de semnal Qualcomm Hexagon 692 DSP.

Chipset-ul vine cu un modem Snapdragon X15 LTE. Qualcomm a oferit suport pentru ecrane cu rezoluții ce urcă până la QHD, la o rată de reîmprospătare de 60Hz. În plus, chipsetul include RAM LPDDR4x cu două canale, stocare eMMC 5.1 sau UFS 2.1. Din punct de vedere al conectivității, Snapdragon 7c Gen 2 acceptă Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth v5.0, GPS / A-GPS, NavIC, BeiDou, Galileo, GLONASS, QZSS și SBAS.

Dincolo de specificațiile similare cu cele ale procesoarelor pentru telefoane, chipset-ul va fi compatibil atât cu dispozitivele Windows 10, cât și cu sistemele de operare Google Chrome. Qualcomm a adus un nou kit Snapdragon Developer Kit destinat dezvoltatorilor și colaborează cu Microsoft pentru a impulsiona dezvoltarea de aplicații pentru Windows 10.

To Top