Stiri

Reincarcati cartusele de imprimanta – e mult mai ecologic

Fiecare dintre noi trebuie să aibă grijă de mediul înconjurător iar reîncărcarea cartușelor de imprimantă este cel mai bun lucru pe care-l poate face un om responsabil. Reîncărcarea cartușelor este mult mai ieftină iar mediul este cu adevărat protejat, mai mult această operațiune simplă poate fi efectuată acasă sau la firmele specializate.

HP acordă mai multă importanță tonerului spunând că în cazul imprimantele cu laser, 70% din sistemul de imprimare este reprezentat de cartuşul de toner, lucru nu tocmai corect în opinia noastră. Tonerul are mixtură complexă, alcătuită din până la 5 miliarde de particule de plastic, carbon şi agenţi de colorare – particule care, puse cap la cap, ar forma un lanţ de aproximativ 40.000 km, egal cu circumferinţa Pământului la Ecuator.

Particulele sunt atât de fine, încât reprezintă doar a 16-a parte din diametrul unui fir de păr. Acestea ajung pe hârtie sub acţiunea unor cilindri încărcaţi electrostatic de un laser şi sunt fixaţi pe hârtie de nişte rollere foarte fierbinţi (cilindri încălziți de o rezistență electrică). Imprimantele laser au în mare același principiu de funcționare iar utilizatorii pot cumpăra toner mai ieftin pentru a face economii importante.

Mai mult asociațiile ecologiste recomandă reîncărcarea cartușelor și nu înlocuirea lor.

Un cartuș mai puțin însemnând mai puțină poluare!

To Top