Stiri

Rezultatele excelente pentru Lenovo

Lenovo ThinkPad X130e
Lenovo ThinkPad X130e

Companiiile chinezești au devenit foarte puternice la nivel mondial. Grupul Lenovo a anunţat rezultatele financiare ale primului trimestru fiscal, încheiat în 30 iunie 2013 cu venituri trimestriale de 8.8 miliarde USD, în creştere cu 10 procente faţa de aceeaşi perioadă a anului anterior. În acelaşi trimestru, profitul pre-impozitare a crescut cu 16 procente faţă de perioada similară a anului trecut, până la 215 milioane USD, în timp ce profitul a crescut cu 23%, până la 174 milioane USD. Acest lucru evidenţiază accentul pus de companie pe asigurarea unei poziţii de vârf în era PC Plus, simultan cu o creştere a profitabilităţii în toate zonele geografice, pe toate segmentele de clienţi şi în toate liniile de produse.

Pentru prima de la înfiinţare, grupul Lenovo a fost numit cel mai mare producător de PC-uri din lume şi a atins cea mai mare cotă de piaţă globală din istoria sa, de 16.7 procente – în creştere cu 1.7 puncte faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Livrările de PC-uri Lenovo în primul trimestru fiscal (aprilie-iunie) au fost de 12.6 milioane de unităţi. Acesta a fost al 17-lea trimestru consecutiv în care Lenovo a depăşit evoluţia industriei în ansamblu, pe o piaţă care a scăzut cu 11 procente faţă de anul anterior.

Lenovo a continuat să îşi accelereze transformarea într-o companie PC Plus. În timpul primului trimestru fiscal, compania a fost al treilea cel mai mare furnizor de dispozitive smart-connected (categorie care include PC-urile, telefoanele inteligente şi tabletele), segment în care Lenovo şi-a mărit vânzările cu 41 de procente în ultimele 12 luni. Vânzările combinate de telefoane mobile inteligente şi tablete au depăşit livrările de PC-uri pentru prima dată în acest trimestru, ceea ce ilustrează dinamica celor două segmente. În primul trimestru, Lenovo a devenit al patrulea cel mai mare furnizor de telefoane mobile inteligente din lume şi a înregistrat cea mai mare creştere din clasamentul primilor cinci producători, cu o ascensiune de 132 de procente. Succesul repurtat de telefoanele mobile Lenovo este demonstrat de rezultatele din China, unde compania este al doilea furnizor de telefoane smartphone, cu o creştere anuală impresionantă de 121 de procente.

Lenovo ThinkPad X130e

Lenovo ThinkPad X130e

Profitul brut al companiei în primul trimestru al anului fiscal a crescut cu 14 procente faţă de anul anterior, până la 1.2 miliarde USD, cu o marjă brută de 13.6 procente. Profitul operaţional a crescut în acelaşi trimestru cu 11 faţă de anul anterior, până la 202 milioane USD. Câştigul de bază pe acţiune în primul trimestru fiscal a fost de 1.67 cenţi USD. Rezervele nete de numerar erau în 30 iunie 2013 de 3.1 miliarde USD.

To Top