Stiri

Românii câștigă finala Microsoft Imagine Cup 2016 la categoria Innovation

Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu - ENTy_
Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu - ENTy_

Echipa ENTy, reprezentanta României la finala globală Microsoft Imagine Cup 2016, câștigă locul întâi la categoria Innovation, un premiu în valoare de 50.000USD și șansa să primească titlul de campion Imagine Cup. Săptămâna aceasta 35 de echipe și-au prezentat proiectele în fața unui juriu format din MVPs, experți în industrie și angajați ai Microsoft.

Cei trei studenţi ai Universității Politehnice din București – Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu – au dezvoltat un dispozitiv hi-tech de mici dimensiuni ce urmărește echilibrul urechii interne și verifică postura coloanei vertebrale în timp real. Dispozitivul poate fi purtat pe spate sau cap și poate detecta probleme ale urechii interne și generează date care pot fi utile medicilor în diagnosticarea pacienților cu tulburări de echilibru.

“Experiența aici este una uimitoare și nu poate fi redată clar prin cuvinte. Imagine Cup a deschis echipei noastre multe drumuri și a validat încă o dată ideea inovativă a ENTy, dar și a valorii studenților români din IT”, a declarat Flavia Oprea – product developer ENTy, imediat după ceremonia de premiere de aseară.

Astăzi de la ora 19:00, ora României, câștigătorii celor trei categorii (Innovation, Games și World Citizenship) intră în marea finală pentru titlul de Imagine Cup Champion și o sesiune de mentorat cu CEO-ul Microsoft, Satya Nadella. Finala și decernarea marelui premiu pot fi urmărite în livestream aici

Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu  - ENTy_

Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu – ENTy_

To Top