Stiri

SAPPHIRE extinde seria HD 7700

SAPPHIRE HD 7790 OC Edition

SAPPHIRE HD 7790 OC Edition este primul produs din noua gamă ce beneficiază de noua arhitectură internă de la AMD cu 896 unităţi de procesare. Utilizează 1GB de memorie DDR5 şi prezintă overclockig din fabrică, cu frecvenţe pentru core de 1075MHz iar pentru memorie 1600MHZ (6.4GB/s efectivi), pentru a oferi noi performanţe în segmentul sau. Performanţele sunt optimizate cu cea mai nouă versiune a tehnologiei PowerTune de la AMD. SAPPHIRE HD 7790 ediţie OC se poate instala în orice PC dotat cu slot x 16 PCI-Express, iar comunicarea cu PC-ul este optimizată datorită utilizării a noii interfeţe PCI-Express Gen3.0.

SAPPHIRE HD 7790 ediţie OC oferă suport pentru cele mai noi standarde din industrie şi este compatibilă Windows 8 cu arhitectura creată pentru DirectX 11.1, OpenGL 4.2 şi OpenCL 1.2. Această nouă versiune de arhitectură Graphics Core Next (GCN) de la AMD oferă de asemenea suport pentru o serie de tehnologii audio şi display, cu noi caracteristici HDMI (precum suport pentru rezoluţia 4K şi suport stereoscopic cu frame rate 1080p), certificare DisplayPort 1.2 (inclusiv suport pentru transmisie Multi-Stream), şi DDM Audio (ce adaugă suport pentru 6 fluxuri audio simultane). Capacităţile video includ suport nativ pentru Blu-ray 3D (MVC Codec), decodare DivX şi codare hardware de video H.264 via VCE.

Lucrul sau gaming-ul cu sisteme de monitoare multiple devine din ce in ce mai popular, iar seria SAPPHIRE HD 7700 oferă suport pentru acestea prin AMD Eyefinity, aflat acum la cea de-a doua generaţie. SAPPHIRE HD 7790 ediţie OC este dotată cu două porturi DVI (DVI-I si DVI-D) şi o ieşire single DisplayPort, cu suport de până la 4 monitoare.

Modelul SAPPHIRE HD 7790 editie OC suportă funcţia FleX, pionierată de către SAPPHIRE, ce permite conectarea a trei display-uri digitale la ieşirile DVI şi HDMI şi utilizate fără a fi nevoie de un adaptor extern activ. Toate cele patru ieşiri pot fi folosite în mod AMD Eyefinity, dar este nevoie ca cel de-al patrulea monitor să fie DisplayPort sau conectat cu un adaptor activ.

SAPPHIRE va introduce de asemenea o ediţie standard HD 7790 1GB, ce va beneficia de aceleaşi caracteristici ca şi modelul OC, dar cu clock-uri puţin reduse pentru core de 1000MHz iar pentru memorie 1500 MHz (6GB/s efectivi). HD 7790 1GB va fi dotata cu un cooler original SAPPHIRE single fan şi două conducte de răcire şi aceeaşi configuraţie de ieşiri ca modelul OC.
Seria SAPPHIRE HD 7790 este disponibilă în România prin intermediul magazinelor specializate.

SAPPHIRE HD 7790 OC Edition

To Top