Editorial

SENZATIONAL: Interviu cu Ronald Brown despre 2005PRO

Cu siguranţă aţi auzit de tastatura OPTIMUS. Dacă nu, trebuie să citiţi despre OPTIMUS cât şi interviul cu creatorul ei.



După aceea vă invităm să citiţi interviul Ronald Brown despre tastatura 2005PRO, o tastatură care are o parte din butoane realizate din mini ecrane LCD care afişeze pictogramele shorcut-urilor respective.

Care este povestea companiei voastre?

Patentul pentru invenţia noastră a fost completat acum câţiva ani. Inventatorul locuieşte în Suedia şi a făcut observaţia simplă că oamenii nu utilizează toate shortcut-urile şi comenzile macro disponibile în dispozitivele electronice deoarece nu îşi amintesc de ele. Acesta este un adevăr pentru tastaturile pentru computere dar şi pentru alte dispozitive, de la televizoare la automobile. Dacă utilizatorii pot folosi scurtăturile, productivitatea şi bucuria de a utiliza un produs electronic vor creşte în mod spectaculos. Tehnologia noastră este patentată sau în curs de patentare în majoritatea regiunilor geografice. Noi am fondat compania în noembrie 2004, primele fonduri au apărut în februarie 2005 şi am început proiectarea primului nostru produs 205PRO. Suntem o clasică firmă startup din Silicon Valley.

Cât de mare este portofoliul firmei voastre?

Primul nostru produs este o tastatură şi abia am anunţat 205PRO. Vom avea în scurt timp şi alte produse.

Cum v-a venit idea să realizaţi această tastatură?

Piaţa computerelor este foarte mare şi noi putem realiza 205PRO mai reprede decât un dispozitiv de intrare pentru alt tip de aparat electronic. United Keys hotărât să utilizeze forme existente şi familiare astfel încât utilizatorii nu vor fi nevoiţi să-şi schimbe modul în care fac lucrurile în prezent. Pe piaţă sunt deja o mulţime de tastaturi ciudate şi noi ştim ce important este să laşi lucrurile aşa cum sunt dacă sunt populare. Dacă păstrezi designul clasic este foarte important în obţinerea unui preţ de producţie scăzut pentru OEM.

Ce ştii despre tastatura Optimus? Care sunt diferenţele între Optimus şi 205PRO?

Tastatura Optimus nu este reală, este doar un concept. 205PRO este reală, iar United Keys va introduce în viitor tehnologii din ce în ce mai bune. Astăzi, tehnologia OLED nu este pregătită pentru piaţa computerelor. Dar în prezent lucrăm cu o firmă de design industrial, iar ei sunt capabili să ne ofere şi să creeze concepte minunate.

în ce ţară va fi produsă tastatura 205PRO şi când va fi disponibilă pe piaţă?

Va produsă în Corea de Sud şi în China şi va fi pe piaţă în februarie 2005.

A fost dificil să implementaţi tehnologia LCD într-o tastatură?

Da, deoarece până acum ecranele LCD de mici dimensiuni nu au mai fost utilizate în acest fel, şi am fost nevoiţi să dezvoltăm software de editare particularizat astfel încât realizarea de iconiţe să fie facilă şi distractivă pentru orice utilizator cu orice nivel de experienţă. Tastatura este atent realizată: are o structură interioară metalică, un întreg PCB şi utilizează keyswitch-uri mecanice, nu membrane ieftine. Este un BMW al tastaturilor.

Care sunt utilizatorii ţintă ai tastaturii 205PRO?
Utilizatorii exigenţi, cei din domeniul comercial, bancar sau din alte sfere business.

Tastatura 205PRO va avea screen saver pentru min ecranele LCD?

Planul nostru este să oferim o arhitectură deschisă astfel încât dezvoltatorii de software să poată creea add-on-uri, aşa că noi nu vom oferi screen savere.

Aveţi planuri pentru piaţa din România?
Ne aflăm în tratative pentru dezvoltarea de software pentru produse adiţionale.

Ce ştii despre România?

Minibarul de la Marriott Bucharest Grand Hotel este foarte scump. Programatorii din România sunt devotaţi şi talentaţi. Staţiunea Mamaia este un excelent loc să priveşti stelele.

To Top