Stiri

Țările nordice înclină către telefoanele OnePlus

Seria OnePlus 9
Seria OnePlus 9
(CREDIT: OnePlus)

Piața telefoanelor mobile va urma să ajungă la un nivel estimat de 1,53 miliarde de unități, fabricate și vândute în anul 2021. Având în vedere această cifră, nu este de mirare că fiecare companie se bate să obțină o felie cât mai mare din sumele uriașe care sunt aduse în joc.

Conform celor mai recente date din T3 2021 de la Counterpoint Research Market Pulse, OnePlus și-a păstrat poziția în top 5 producători de smartphone-uri din Europa, înregistrând o rată anuală de creștere remarcabilă de 131%. Aceasta este cea mai mare creștere înregistrată de o marcă de telefoane în Europa.

Regiunea cu cea mai importantă contribuție la creșterea OnePlus pe continent este Europa de Nord (cu țări printre care Finlanda, Danemarca, Suedia și Norvegia), care a înregistrat o creștere anuală de peste 200%. În Finlanda, OnePlus a înregistrat o cotă de piață de 20%, cea mai mare dintr-un stat european. În plus, Finlanda a înregistrat o creștere substanțială de 153% în cel de-al treilea trimestru din 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Această performanță validează strategia de creștere a OnePlus bazată pe valorificarea oportunităților din regiunea nordică.

Parteneriatul dintre OnePlus și Amazon a contribuit în mod semnificativ la performanță, vânzările pe Amazon înregistrând o creștere de 159% față de anul trecut, ceea ce reprezintă cea mai mare creștere înregistrată vreodată de Amazon. Piețele cu cel mai mare impact în vânzările de pe Amazon sunt Germania, Marea Britanie și Italia. Parteneriatul strategic cu Amazon este un pilon esențial al strategiei de creștere a OnePlus, aliniat cu misiunea de a aduce experiența OnePlus mai multor oameni din Europa prin intermediul acestora. Un motiv suplimentar pentru acest succes îl reprezintă comunitatea OnePlus în creștere din Europa, cu 3,06 milioane de utilizatori în acest moment; cel mai mare număr de utilizatori activi provine din Marea Britanie, Finlanda, Germania, Franța și Olanda.

To Top