Stiri

Televiziunea digitala pusa pe linie moarta

ANCOM a spus pas procedurilor de acordare a licențelor pentru televiziunea digitală terestră. În urma publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii Guvernului nr. 833/2010 pentru modificarea Strategiei privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional, act normativ care schimbă cadrul juridic aplicabil procedurii de acordare a licenţelor în vederea operării celor două multiplexe de televiziune digitală terestră, ANCOM opreşte licitaţiile aflate în desfăşurare pentru acordarea primelor două multiplexe de televiziune digitală terestră.

ANCOM nu a fost consultată la elaborarea actului normativ sus menţionat. De altfel în spatele acestei măsuri care nu are nicio justificare ar putea sta interesele mărunte ale unor politicieni corupți.
Măsura este bine-venită pentru RCS-RDS și UPC care pot vinde în continuare pachetele de televiziune digitală la prețuri piperate. Același posturi ar fi putut fi recepționate gratuit, cu o simplă antenă de cameră, în condiții excepționale de posesorii televizoarelor dotate cu receptor DVB-T. În prezent în București se recepționează 11 posturi digitale din care 3 sunt în format FullHD (ProTV HD, Sport.ro HD și TVR HD). Să sperăm că TVR HD va supraviețui până vinerea aceasta, cu transmisiunea lor experimentală, pentru a vedea în format FullHD meciul de fotbal dintre reprezentativa României și puternica selecționată a Albaniei.

To Top