Stiri

Rusia forțează Netflix să transmită canalele sale TV de stat

Netflix
Netflix

Rusia adoptă legi tot mai restrictive împotriva giganților americani, în încercarea de a reconstrui gloria fostei Uniuni Sovietice. Instituțiile mass-media sunt extrem de importante în stabilirea temelor de discuție în societate, dar și în manipularea maselor, iar filmografia occidentală este văzută de ruși ca un mod în care cultura americană se impune în fața celei rusești.

Netflix va trebui să respecte tot felul de reglementări diferite în fiecare țară, de aceea oferta arăta atât de diferit atunci când călătoriți prin lume. În timp ce unele zone economice, precum Uniunea Europeană, impun restricții privind ponderea conținutului local în oferta generală, altele entități sunt mult mai stricte.

Rusia solicită Netflix să transmită nu mai puțin de 20 de canale TV de stat , începând cu martie 2022.

Potrivit The Moscow Times, autoritatea rusă de reglementare a internetului și a televiziunii – Roskomnadzor – a adăugat marți serviciul american în așa-numitul registru de „servicii audio-vizuale”. Serviciile de pe această listă trebuie să ofere cel puțin 20 de canale TV de stat, inclusiv postul de știri NTV, postul Channel One și postul Bisericii Ortodoxe Ruse, criticii spunând aceste canale sunt frecvent utilizate în scopuri de propagandă pro-guvernamentală.

De asemenea, reglementările vor obliga compania să înregistreze o nouă filială în Rusia. Aceste reglementări se aplică doar Rusiei, așa că Netflix își poate continua programul obișnuit în alte părți ale lumii. De regulă, companiile americane se supun reglementărilor din China sau Rusia atâta timp cât pot să obțină venituri considerabile din aceste zone.

To Top