Stiri

Un nou pas spre televiziunea digitală

România face un nou pas spre televiziunea digitală. În urma ofertelor inițiale depuse de cei trei candidați admiși în licitația pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitală terestră, comisia de licitație anunță că au fost adjudecate 4 multiplexuri. Astfel, Info Total Press S.A. și-a adjudecat 3 multiplexuri (2 regionale în Suceava şi Botoşani şi unul local în Bacău) și TV Sat 2002 a câștigat 1 multiplex regional în Buzău.

Întrucât companiile Grup Est Security S.R.L. și Info Total Press S.A. au depus oferte pentru același multiplex din Piatra Neamţ, licitația va continua cu rundele primare de licitație care vor începe luni, 18 mai 2015.

Taxa minimă de licenţă, care reprezintă preţul de pornire în cadrul licitației pentru fiecare dintre multiplexurile regionale și locale, variază între 1.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localităţi care nu este reşedinţă de judeţ și 10.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unui judeţ. Taxele de licență au fost stabilite de Guvern printr-o Hotărâre în luna februarie 2014.

Prin intermediul fiecărui multiplex regional și local se vor putea furniza servicii de televiziune digitală terestră la nivelul câte unei anumite zone de alocare ce poate fi echivalentă cu un județ, respectiv o localitate. Toate aceste multiplexuri se acordă pentru o perioadă de 10 ani.

Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmisede la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă.

55ZL2

To Top