Stiri

Un pas spre DVB-T

Televizoarele FullHD, pe care mulți dintre le avem acasă, și-ar putea arăta adevărata valoare prin dezvoltarea televiziunii emise prin DVB-T. În prezent sunt câteva posturi emise în sistem digital terestru, cele mai cunoscute fiind TVR HD și Pro TV HD.
7 companii au cumpărat caietele de sarcini puse în vânzare în perioada 01 – 09 iulie de către ANCOM pentru derularea procedurilor de selecţie comparativă de acordare a licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru. În vederea participării la procedurile de selecţie organizate pentru acordarea primelor două multiplexe de televiziune digitală terestră DVB-T, următoarele companii au achiziţionat caietele de sarcini: S.C. RCS & RDS S.A., S.C. Romtelecom S.A., TDF S.A.S., Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., Media Sat S.R.L., Österreichische Rundfunksender GmbH & Co KG (ORS) şi General Satellite Sofia.
Termenul limită de depunere a ofertelor este 31 august pentru ambele multiplexe, urmând ca stabilirea câştigătorilor să aibă loc la data de 28 septembrie 2010 pentru primul multiplex şi la data de 8 octombrie 2010 pentru cel de-al doilea.
Să sperăm că cel puțin una dintre aceste companii se va apuca serios de treabă și ne va oferi semnal digital la rezoluție FullHD în majoritatea zonelor țării.LCD 3D LG 47LD920

To Top