Stiri

Updateul 21H2 pentru Windows 10 este disponibil global

Windows 10
Windows 10

Microsoft a anunțat recent disponibilitatea globală a versiunii 21H2 a sistemului de operare Windows 10, care include noi funcții de securitate, management și virtualizare. Microsoft a reiterat faptul că Windows 10 va continua să primească suport până în octombrie 2025.

Windows 10 21H2 sesizează modificări ale API-urilor VPN (Universal Windows Platform UWP), care include capacitatea de a implementa scheme comune de autentificare bazate pe web și de a reutiliza protocoalele existente. Versiunea 21H2 acceptă, de asemenea, Wi-Fi 6 cu Wi-Fi Protected Access 3 Hash-to-Element Protocol (WPA3 H2E) pentru a oferi o protecție mai bună împotriva atacurilor pe canalele laterale Wi-Fi care ar putea fura parolele Wi-Fi și alte informații sensibile.

„Într-o situație de lucru hibridă, utilizatorii vor putea acum să-și păstreze traficul web criptat atunci când sunt conectați la rețele deschise sau la rețele de acasă”, a scris Alan Meeus, manager de produs pentru Windows 10, într-o postare pe blogul Microsoft.

Actualizarea din noiembrie 2021 este disponibilă inițial pentru utilizatorii cu anumite dispozitive care rulează Windows 10, versiunea 2004 sau o versiune ulterioară, care sunt interesați de cele mai recente funcții și sunt gata să instaleze această versiune pe dispozitivul lor. Dacă doriți să instalați noua versiune, deschideți setările Windows Update (Setări > Actualizare și securitate > Actualizare Windows) și selectați Verificați actualizări.

Sistemelor eligibile li se poate oferi și opțiunea de a alege upgrade-ul la Windows 11. Dacă apare actualizarea, puteți pur și simplu să selectați Descărcați și instalați pentru a începe. Odată ce descărcarea este finalizată și actualizarea caracteristicii este gata de instalare, puteți alege un moment convenabil pentru a finaliza instalarea și a reporni dispozitivul, asigurându-vă că actualizarea nu vă perturbă activitățile. Dispozitivele care rulează Windows 10, versiunea 2004 sau o versiune ulterioară vor avea o actualizare mai rapidă cu updateul din noiembrie 2021, deoarece actualizarea se va instala ca un update lunar.

To Top