Stiri

UPS a precomandat 125 de camioane electrice Tesla

Tesla Semi
Tesla Semi

UPS, o companie de curierat care operează una dintre cele mai mari flote de camioane comerciale din lume, a plasat o precomandă pentru 125 de camioane electrice Tesla Semi. Noile vehicule de transport intră în flota UPS de autovehicule cu combustibil alternativ și tehnologie avansată, care include camioane și cap-tractoare propulsate electric, cu gaze naturale, propan și alți combustibili netradiționali.

UPS a furnizat companiei Tesla informații despre rutele sale de transport, care vor indica nivelul așteptat de performanță a vehiculului pentru ciclul de funcționare UPS. Compania colaborează frecvent cu furnizorii de tehnologii emergente, ajutându-i să dezvolte soluții personalizate pentru nevoile stricte de utilizare ale UPS.

Cap-tractorul Tesla Semi poate atinge o autonomie de până la 800 de kilometri cu o singură încărcare, oferă o experiență pentru utilizator unică în cabină, siguranță îmbunătățită pe șosea și, pe termen lung, are un cost total de proprietate semnificativ redus. Caracteristicile de siguranță includ: frânarea automată de urgență, control ajustabil al vitezei de croazieră, ghidaj automat al benzii de rulare și sisteme de frânare și direcție acționate electric cu redundanță. Caracteristicile Tesla de asistență a șoferului reduc cu 40% ratele de accident, potrivit unei analize a guvernului SUA.Tesla estimează că va da startul producției vehiculelor în 2019, iar UPS va fi printre primele companii care vor pune în uz vehiculele.

Tesla Semi

Tesla Semi

Precomanda plasată de UPS pentru autovehiculele Tesla face parte din angajamentul general al companiei de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră (GHG) în cadrul operațiunilor la sol, la nivel global, cu 12%, până în 2025, obiectiv asumat utilizând o metodologie aprobată de inițiativa Science Based Targets.

UPS își propune ca 25% din energia electrică consumată să provină din surse de energie regenerabile, până în 2025. În plus, până în 2020, UPS intenționează ca unul din patru vehicule noi achiziționate anual să fie alimentat cu combustibili alternativi sau să fie un vehicul cu tehnologie avansată – de la 16%, în 2016. De asemenea, compania își asumă ca, până în 2025, 40% din totalul combustibilului utilizat la sol să provină din alte surse decât benzina și motorina convenționale, în creștere de la 19,6%, în 2016.

Compania operează una dintre cele mai mari flote private de vehicule cu combustibil alternativ și tehnologii avansate din SUA, mai mult de 8.500 de vehicule în întreaga lume. Flota include autovehicule electrice, electrice hibride, hidraulice hibride, alimentate cu etanol, gaz natural comprimat (CNG), gaz natural lichefiat (GNL), propan și gaz natural regenerabil (RNG)/biometan.

To Top