Stiri

Virusii iau cu asalt telefoanele

Noile smartphones ce functioneaza cu sistem de operare Windows au devenit o noua rampa de lansare pentru virusii informatici. Momelile folosite de hackeri in atacurile asupra telefoanelor mobile sunt jocurile 3D Anti-Terrorist si PDA Poker Art, disponibile pe website-uri ce ofera software licentiat pentru telefoanele mobile.

Jocurile contin software periculos, ce apeleaza automat numere de telefon externe, cu suprataxa, „ingrasand” factura lunara cu sute de dolari. Pe care, bineinteles, ii incaseaza programatorii care au dezvoltat respectivul software. De regula, victimele afla ca le-au fost infectate telefoanele abia cand primesc factura la telefon.

virusi

Hackerii i-au luat in vizor pe utilizatorii de smartphones sofisticate de cand au explodat vanzarile la iPhone-ul Apple si respectiv la sistemul de operare Android al Google.

Microsoft, al carui sistem de operare Windows a devenit de ceva timp tinta sigura pentru hackeri, a declarat ca ii este cunoscuta problema si o investigheaza. Totodata, compania isi incurajeaza clientii sa urmeze masurile de protectie recomandate, adica sa-si instaleze un firewall, sa-si actualizeze frecvent programele instalate si sa utilizeze solutii anti-virus si anti-spyware. Mai multe informatii sunt disponibile pe http://www.microsoft.com/protect/.

To Top