Stiri

Western Digital a cumpărat SanDisk pentru 19 miliarde USD

Western Digital şi SanDisk anunţă încheierea unui proces de achiziţie a SanDisk de către Western Digital. În total, SanDisk a fost evaluată la 19 miliarde de dolari, iar tranzacţia a fost aprobată de către consiliul de administrație al ambelor companii.

Asocierea optimă este elementul cheie al transformării prin care Western Digital va trece pentru a se poziționa în continuare ca și companie care dezvoltă soluţii de stocare variate la scară globală. Această achiziţie va conduce la lansarea de produse şi tehnologii noi, de ultimă generaţie, inclusiv dispozitive bazate pe memorii NVM (non-volatile). Tranzacţia dublează practic adresabilitatea companiei Western Digital şi îi extinde participaţia în segmente de piaţă care sunt acum în creştere.

SanDisk are o experienţă de piață de 27 de ani, având expertiză în dezvoltarea de produse NVM şi soluţii de stocare. Achiziţia SanDisk va conduce Western Digital la crearea de produse bazate pe tehnologia NAND, cea mai mare companie de stocare din lume asigurându-şi astfel accesul la tehnologii solid state de ultimă generaţie.

În ultimii ani Western Digital a derulat o serie de achiziţii de companii care ajută la dezvoltarea de noi produse şi tehnologii menite să poziţioneze compania în piaţă ca lider tehnologic.

Liniile de produse realizate de Western Digital şi SanDisk, inclusiv hard disk-uri, SSD-uri, soluţii de stocare dedicate centrelor de date şi soluţii de stocare flash, vor reprezenta fundaţia pentru dezvoltarea unor noi categorii de produse B2C şi B2B. Ambele companii dispun de centre de cercetare şi dezvoltare performante, ce au condus în timp la dezvoltarea a peste 15,000 de patente de tehnologii fundamentale.

Western Digital WDRed

Western Digital WDRed

To Top