Stiri

Windows 10 va accepta în cele din urmă HDR

Microsoft va îmbunătăți suportul HDR pentru sistemul de operare Windows 10 printr-o actualizare ce va fi distribuită la sfârșitul acestui an. Cel mai probabil, aceasta va face parte dintr-o reîmprospătare a interfeței Windows 10 Sun Valley, care este așteptată în a doua jumătate a anului 2021. Funcția este deja disponibilă pentru previzualizare dacă sunteți înscriși în programul Windows 10 Insider, care le permite utilizatorilor să testeze versiunile viitoare înainte de lansare.

HDR este considerat un upgrade la sRGB, care restricționează panourile pentru a produce un spațiu de culoare relativ limitat. Prin comparație, HDR (sau gama dinamică ridicată), deblochează acel spațiu pentru a afișa o gamă mult mai largă, vibrantă, cu nuanțe mai precise. Acest lucru face ca HDR să fie ideal pentru specialiștii din domeniul imaginii, fie că sunt artiști digitali sau editori/fotografii ce folosesc Adobe Lightroom.

HDR nu a fost o prioritate pentru sistemul de operare Windows 10, spre deosebire platforma Xbox, care trebuie să impresioneze gamerii. Prin urmare, Microsoft s-a concentrat pe aspectele funcționale ale sistemului de operare și mai puțin pe implementarea HDR.

Astăzi, HDR este mai accesibil ca niciodată, dar la fel ca rezoluția 4K, aceasta este încă o caracteristică de vârf și probabil că nu este prioritară pentru echipa de dezvoltatori. În schimb, Mac-urile profită din plin de noile tehnologii grafice și oferă o suită robustă de programe de creativitate.

To Top