Stiri

Windows 11 pe aproape orice calculator

Windows 11 Leak
Windows 11 - Captura Meniu

Microsoft a anunțat că sistemul de operare Windows 11 este acum disponibil pentru toți utilizatorii serviciului de virtualizare Windows 365. Microsoft a explicat că dispozitivele care rulează Windows 11 din cloud nu vor fi obligate să respecte cerințele stricte de sistem, care vor fi îndeplinite în schimb de un cip TPM virtual (vTPM) încorporat de Windows 365.

Soluția Windows 365 Business Cloud PC, cea mai accesibilă, cu 64 GB stocare în cloud este disponibilă pentru 24 de dolari pe lună. Pe măsură ce adaugați procesoare virtuale, memorie RAM sau stocare în configuratorul Microsoft, tarifele cresc. În cazul desktopurilor, utilizatorii avansați găsiseră oricum o modalitate de a instala Windows 11 pe o mașină virtuală și să treacă de sistemele care limitau instalările pe anumite calculatoare.

Windows 11 în cloud

Microsoft a prezentat pentru prima dată Windows 365 în vara anului 2021, promițându-le clienților „un nou mod de a experimenta Windows 10 sau Windows 11”. Serviciul de virtualizare le permite utilizatorilor să acceseze un desktop Windows pe oricare dintre dispozitivele lor, din orice locație, transformând efectiv dispozitivul gazdă într-un thin-client. În loc să găzduiască și să ruleze sistemul de operare și aplicațiile la nivel local, folosind atât stocarea cât și resursa de procesare, Windows 365 le permite utilizatorilor să transmită aplicațiile, datele și streamingul pe oricare dintre dispozitivele lor, inclusiv pe cele care rulează macOS, Linux sau Android.

Potrivit Microsoft, serviciul deschide o serie de noi oportunități pentru afaceri, din perspectiva costurilor, administrării și productivității. În cazul regiunii Balcanilor, aceste avantaje și oportunități nu sunt atât de mari, odată ce rata pirateriei software este foarte ridicată.

To Top