Stiri

ZCOM 2015 – o verigă între mediul ITC cu economia reală

Ziua Comunicaţiilor a devenit începând cu ediţia 2015 un eveniment care integrează tendinţele din principalele sectoare tehnologice şi pune bazele unei colaborări mai strânse între ITC și economia reală. Deschisă de Sorin Grindeanu, Ministrul pentru Societatea Informațională, conferința a înregistrat o participare numeroasă atât din partea autorităților cât și a mediului de business, o audienţă de peste 700 de persoane fiind atrasă de diversitatea tematică și calitatea invitaților. În premieră, Ziua Comunicațiilor a propus o structură bazată pe sesiuni multiple care acoperă principalele tendinţe curente: norme și reglementări, produse și servicii de comunicații, echipamente și platforme, soluții și servicii IT, securitate, ecommerce etc.

Concluzia principală a dezbaterilor a fost că piața are nevoie de o abordare comună la nivel de comunicații, securitate și soluții IT, aceasta fiind singura cale către o dezvoltare armonioasă. „Ziua Comunicațiilor este o bună ocazie să discutăm despre viitor, mai ales ca Ministerul pentru Societatea Informațională tocmai a lansat strategia pentru Agenda Digitală 2020 care pune bazele dezvoltării ITC-ul în domenii precum sănătate, educaţie şi cultura. Consider că un astfel de eveniment este necesar pentru a înţelege mai bine cerinţele pieței și a le transpune în măsuri și norme coerente” afirmă Sorin Grindeanu, care a susținut o prezentare și a efectuat un tur al zonei expoziționale.

Situația României pe piața globală de comunicații a fost un subiect care a ridicat interesul audientei, atât în urma statisticilor prezentate de Cătălin Marinescu, Președinte ANCOM cât și prin intervențiile lui Varujan Pambuccian, membru al Comisiei ITC din Parlamentul României. În mod curent, România reprezintă un paradox, deși ocupă un loc 3 global la nivelul calităţii și performanței infrastructurii și serviciilor de comunicații, rata de adopție este printre cele mai scăzute din Europa. Situație care evidențiază, încă o dată, că nevoia de educație și diseminare a informațiilor rămâne critică, misiune asumată de Eugen Preotu, fondatorul și promotorul conferinței Ziua Comunicațiilor, încă din 1996 când a avut loc prima ediție. În decursul celor aproape două decenii, Ziua Comunicațiilor a devenit un reper al industriei ITC și un brand în sine, recunoscut local și internațional.

ZCOM

To Top