Stiri

Aplicație pentru transportatori

Liza

Transportatorii au la dispoziție o nouă aplicație pentru smarthpone cu ajutprul căreia pot face un profit mai mare. Transportul cu camionul este utilizat pentru circa trei sferturi din mărfurile vândute în Europa, însă mijloacele de transport îşi parcurg deseori o parte din traseu – spre exemplu călătoria de retur – fără alte încărcături.

Liza, aplicaţia gratuită creată de compania de innovative solutions Miranda Srl, îşi propune să le ofere transportatorilor auto şansa de a se deplasa întotdeauna cu încărcătură maximă, chiar şi în călătoriile de retur şi pe porţiunile intermediare între destinaţii. Liza le oferă transportatorilor auto şansa de a primi anunţuri cu mărfuri ce pot fi încărcate de-a lungul traseului şi companiilor să îşi trimită mai repede la destinaţie mărfurile.

Cum funcţionează Liza? Companiile publică pe website-ul CargoUp fiecare nouă încărcătură disponibilă: traseul, tipul de marfă, greutatea, datele de ridicare şi de predare şi mijlocul de transport necesar. Transportatorii auto marchează pe aplicaţia Liza data şi localitatea de plecare şi sosire şi Liza caută imediat toate companiile care au semnalat de-a lungul acelui traseu încărcături de expediat.

Serviciul este gratuit pentru companii, în timp ce transportatorii auto vor plăti 2,99 € doar pentru a primi informaţiile (numele şi telefonul companiei, locaţia, tipul şi greutatea mărfii) referitoare la încărcăturile de care sunt interesaţi cu adevărat. Mai multe încărcături pe aceeaşi distanţă parcursă: Liza diminuează poluarea reducând traficul rutier neproductiv al camioanelor, atât pe porţiuni scurte cât şi în transporturi internaţionale; aduce avantaje economice considerabile pentru firmele care trebuie să expedieze mărfuri urgent; reduce costul produselor la nivelul consumatorului, care este afectat de cheltuielile suportate de către transportatorii auto (combustibil şi taxe pe autostradă) şi pentru călătoriile fără încărcătură.

Liza este disponibilă pentru sistemele Apple şi Android şi poate fi descărcată gratuit fie de pe iTunes Store pentru iPhone cât şi de pe Google Play pentru Smartphone începând cu 10 septembrie 2012.

Liza

To Top