Stiri

Backup gratuit pentru blogul tau

Dacă ai un blog îţi poţi închipui ce tragic este să îţi pierzi toate posturile, comentariile, pe scurt toată munca. Din această cauză backup-urile nu sunt niciodată prea multe sau prea dese.

Şi evident, cu cât foloseşti mai multe metode de backup cu atât poţi dormi mai liniştit. Din păcate nu toţi cei care au un blog au şi cunoştinţe de administare site-uri web, iar terenul de backup îi sperie.

O soluţie simplă de backup pentru cei care nu ştiu cum se face un backup pe server este oferită de noul serviciu BlogBackupr, un concept al suedezului Jonas Lejon. Datorită numărului mare de utilizatori care au unul sau mai multe bloguri acest serviciu poate deveni un site popular.

backup blog

Îţi oferă backup zilnic, nu ai nevoie de nici un fel de instalare software şi este compatibil cu orice tip de blog cu RSS inclusive cele găzdite pe srvicii gratuite precum WordPress.org , WordPress.com sau Blogger.com (după cum afirmă ei, noi nu am testat această compatibilitate).

Şi vestea cea mai bună: este complet gratuit.

Pentru backup ai 100 MB spaţiu dar din păcate nu face backup la templet-uri, dar în viitor această opţiune va fi implementată.
Ce nu mi-a plăcut este că pentru backup total trebuie să dai parola blogului, dar acest lucru este în mare parte justificat. Din fericire parolele sunt criptate înainte de a fi stocate în baza de date. Pentru backup-ul bazat doar pe fluxul RSS nu este nevoie de parola blogului.

To Top