Stiri

Bosch începe producţia într-o nouă fabrică din Cluj

Tablet PC Bosch pentru diagnoza auto
Tablet PC Bosch pentru diagnoza auto

Bosch a atins anul trecut în România o cifră de afaceri de 212 milioane de euro. În raport cu anul 2012, în 2013 volumul vânzărilor a crescut cu 18 la sută. În anul precedent, Bosch a investit peste 70 de milioane de euro în România, în special în finalizarea fabricii de tehnologie auto din Cluj şi în extinderea fabricii existente din Blaj. La începutul anului 2014, Bosch avea aproximativ 1.700 de angajați în cele patru locaţii din România. Până la sfârşitul anului, numărul angajaţilor din România va depăşi 2.400 de persoane.

Recent, grupul Bosch a deschis cea de-a doua unitate de producţie dedicată tehnologiei auto în România: în noua fabrică din Cluj, Bosch produce componente electronice şi dispozitive de control pentru industria auto. În plus, pe viitor, „inima electronică” a sistemului de propulsie al bicicletei eBike va fi fabricată la Cluj. Încă din noiembrie 2013, la Jucu a fost inaugurat Centrul de cercetare şi dezvoltare Bosch din România. Accentul este pus pe dezvoltarea componentelor electronice şi a soluţiilor software pentru produsele fabricate aici. În plus, centrul oferă servicii de inginerie şi pentru alte unităţi Bosch, dar şi pentru clienţii locali.

Tablet PC Bosch pentru diagnoza auto

Tablet PC Bosch pentru diagnoza auto

De asemenea, Bosch a extins semnificativ unitatea de producţie din Blaj: începând cu 2013, fabrica a produs senzori de turație a roților și senzori de turație a arborelui cotit, folosiţi în industria auto.În 2013, pentru extinderea fabricii şi pentru noi echipamente de asamblare s-a investit o sumă de aproximativ 50 de milioane de euro. Până la sfârşitul anului 2014 vor lucra aici aproximativ 1.000 de angajaţi, cu aproape 200 mai mulți decât la începutul anului. De asemenea, divizia Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscută şi sub numele de Bosch Rexroth, a produs încă din 2007 tehnologie liniară folosită în ingineria mecanică.

To Top