Stiri

Bosch pregătește inaugurarea fabricii de la Cluj

Tablet PC Bosch pentru diagnoza auto
Tablet PC Bosch pentru diagnoza auto

Fabrica Bosch din Cluj, a cărei inaugurare oficială a fost stabilită pentru data de 9 mai, a primit prima sa distincție în „lumea Bosch”, fiind premiată la Reutlingen (Germania) pentru că a fost construită și pusă în funcțiune în timp record.

Echipa Bosch care a făcut posibil acest record a fost formată din angajați din România (București și Cluj), Germania (fabrica din Ansbach), Franța (unitatea de producție din Mondville)și Ungaria (centrul Bosch din Hatvan).

Bosch a investit iniţial suma de 77 de milioane de euro la Cluj. Noul centru de cercetare şi producţie ocupă o suprafaţă totală de circa 38.000 de m2. Până la începutul anului 2014, 325 de angajaţi şi-au desfăşurat activitatea în domeniul producţiei şi cercetării în cadrul acestui centru. De-a lungul următorilor ani, locaţia urmează să fie extinsă, iar Bosch plănuieşte să continue procesul de recrutare.

Din punct de vedere organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvoltă şi produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii. Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi un număr de aproximativ 20.000 de angajaţi.

Tablet PC Bosch pentru diagnoza auto

Tablet PC Bosch pentru diagnoza auto

To Top