Stiri

Bosch va fabrica panouri fotovoltaice in Malaezia

Bosch investește 520 de milioane de euro într-o nouă fabrică pentru producerea panourilor fotovoltaice. Investiția din Malaezia a fost determinată în principal de salarii mici pe care firma le va plăti celor 2000 de angajați.

Lucrările vor începe chiar din acest an. „Întregul proces de producţie se va desfăşura în această nouă fabrică, de la cristalele de siliciu – aşa-numitele Ingots – la celulele fotovoltaice şi modulele utilizate pentru sistemele solare aplicate pe acoperişuri sau centralele solare” a explicat Holger von Hebel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bosch Solar Energy AG. Producţia propriu-zisă va începe la sfârşitul anului 2013.
Finalizarea lucrărilor este planificată pentru anul următor. În Penang îşi vor desfăşura activitatea aproximativ 2.000 de angajaţi, care vor produce anual celule cu o capacitate totală de 640 MWp. În domeniul energiei solare, energia electrică produsă este exprimată în Watt peak (Wp); această unitate de măsură evaluează puterea maximă a unei celule fotovoltaice. În practică, captarea energiei solare depinde în mare măsură de locul în care sunt amplasate celulele fotovoltaice.

To Top