Stiri

Foxconn va relua producția până la sfârșitul lunii

Foxconn
Foxconn

Pe măsură ce China își revine după epidemia de coronavirus, Foxconn reia treptat producția în fabricile sale. Gigantul asiatic este principalul producător al lumii de produse electronice. Toate marile corporații își fabrică cel puțin un produs într-o facilitate Foxconn.

Compania are 12 fabrici în 9 orașe din China, cele mai multe aflate în afara regiunii Wuhan, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de Covid-19. Cea mai mare fabrică Foxconn este localizată în orașul Shenzhen, unde lucrează aproximativ 300.000 de lucrători într-un singur parc tehnologic.

Producția din fabricile aflate pe continentul european este, de asemenea, afectată. Foxconn are fabrici în Cehia, Ungaria, Slovacia și Turcia, fiecare dintre acestea având sarcini specifice. Extinderea epidemiei de coronavirus în Europa a dus, de asemenea, la închiderea parțială sau totală a acestora.

Foxconn declară că va relua producția normală în China până la sfârșitul lunii martie și că jumătate dintre lucrătorii săi se întorc acum la muncă. Foxconn, principalul principalul producător de telefoane iPhone și furnizor de piese pentru Apple și alții, și-a redus producția. Mulți dintre muncitorii din fabricile asiatice s-au aflat în carantină, așa cum se întâmplă în prezent cu lucrătorii europeni.

Corporațiile din industria electronică au separat sarcinile de proiectare, cercetare și producție, partea de asamblare fiind externalizată către unitățile de producție din Asia, singura zonă unde se poate găsi un număr foarte mare de muncitori care să accepte salarii foarte mici. Din păcate, criza de sănătate a devenit una globală, toate țările fiind afectate într-o mai mare sau mai mică măsură. Foxconn a anunțat că va opri producția în toate fabricile sale din India până în data de 14 aprilie 2020, unitățile de producție din această țară având ca sarcină fabricarea noului iPhone.

To Top