Stiri

Camera foto cu touchscreen

Camera digitala Sony Cyber-shot N1 asigura combinatia perfecta intre designul elegant, simpitatea fotografierii si a partajarii imaginilor capturate in conditii de calitate excelenta. Camera include un senzor Super HAD CCD cu rezolutia de 8,1 megapixeli reali, cea mai mare rezolutie atinsa vreodata de un model din gama Cyber-shot compacta. Ecranul generos Clear Photo LCD Plus permite operarea si accesarea diferitor functii prin simpla apasare a suprafetei sensibila la atingere, ceea ce reprezinta o noua premiera pentru Sony Cyber-shot. Sistemul de lentile Carl Zeiss Vario-Tessar 3x Optical Zoom asigura captarea imaginilor clare, bine definite si stralucitoare, in ciuda dimensiunilor carcasei de aluminiu care are o grosime de numai 22,7 mm. Doua tehnologii noi de vizualizare, Pocket Album si Slideshow, insotite de selectii muzicale reprezinta doua alternative interesante de capturare si prezentare a imaginilor preluate.


Ecranul imens raspunde la atingere
Ecranul de 7.6 cm hybrid LCD sensibil la atingere al modelului Cyber-shot N1 simplifica si mai mult utilizarea acestei camere digitale, permitand operarea diferitelor functii atat in modul de capturare a imaginii cat si in cel de redare prin banala atingere a ecranului LCD. Spre exemplu, prin functia Free Spot AF se poate face focus pe un anumit obiect prin atingerea imaginii redate pe ecranul LCD. Asemanator, functiile de redare si de navigare prin albumul realizat se activeaza prin atingerea sau prin urmarirea cu degetul pe ecran, in zonele indicate. Functia „Paint” este ideala pentru mediul familial, cand orice adnotare referitoare la o anumita poza se poate aplica prin intermediul stylus-ului si al ecranului sensibil. Astfel retusurile finale pot fi aplicate simplu si rapid.

Tehnologia de ultima ora Clear Photo LCD Plus imbunatateste in mod evident rezolutia si luminozitatea ecranului de 7,62 cm. Imaginile mai vii si mai clare sunt obtinute datorita raportului de culoare de 65% NTSC. Ecranul LCD incorporeaza un strat anti-reflexie, care asigura o calitate superioara a imaginii in comparatie cu performantele straturilor conventionale texturate. In acelasi timp se reuseste suprimarea mai eficienta a reflexiilor care ar diminua astfel contrastul ecranului, in special in conditii de lumina solara foarte puternica. Din nou, partajarea fotografiilor cu prietenii este mult simplificata.

Vizionati si partajati fotografiile oriunde si oricand
Sa ne imaginam cat de voluminos si greu este un album foto care contine 500 dintre fotografiile dumneavostra preferate! Functia Pocket Album propusa de Sony va permite sa aveti in buzunar, tot timpul, colectia de fotografii digitale pe care le puteti vizualiza pe ecranul LCD de mari dimensiuni. O parte a memoriei interne este rezervata functiei de pastrare a fotografiilor la dimensiuni VGA thumbnail, deci va permite sa vizualizati imaginile oricand doriti. De asemenea, functia Pocket Album va incita sa depanati amintiri impreuna cu prietenii si sa vizualizati impreuna fotografiile. Iar daca ecranul LCD vi se pare insuficient pentru prezentarea imaginilor intr-un grup mai mare, vizualizarea acestora direct pe ecranul unui televizor ar trebui sa rezolve inconvenientul. In momentul in care capacitatea totala de stocare a fost atinsa, cele mai vechi imagini sunt sterse automat pentru a face loc pentru imagini noi (se poate opta pentru protejarea individuala a imaginilor dorite). Stocarea fotografiilor se poate face la rezolutie maxima pe un card de memorie Memory Stick Duo™ sau Memory Stick PRO Duo™, de unde sa fie apoi imprimate in urma conectarii la un PC.

Slide Show-uri cu adevarat dinamice
In plus, modelul Cyber-shot N1 include functia SlideShow with Music, facilitate care permite obtinerea de prezentari dinamice cu totul deosebite. Fotografiile prind viata datorita includerii intr-o varietate de prezentari dinamice, disponibile in modurile: „Active”, „Simple”, „Stylish” si „Nostalgic”. Imaginile vor fi prezentate succesiv si vor fi acompaniate de muzica pe care dumneavoastra ati preselectat-o, completand astfel atmosfera in cel mai reusit mod posibil. Includerea si selectarea pasajelor muzicale dorite se poate face prin intermediul solutiei software incluse Picture Package. Prin functia Music Transfer se pot copia melodii in format MP3 sau trackuri de pe CD direct in memoria interna a camerei foto. Iar Cyber-shot nu se opreste aici, modelul N1 permitand apropierea sau distantarea imaginilor astfel incat sa se sublinieze inca o data senzatia dinamica, similara filmelor. Iar cei nerabdatori nu vor fi nevoiti sa astepte intoarcerea acasa pentru vizionarea rezultatului obtinut, compilatia poate fi vizualizata prin setarea modului Slideshow with Music, iar de restul de ocupa camera. In cazul in care doriti redarea stricta a imaginilor, fara sunet, exista posibilitatea setarii modului „Normal”.

Parteneriat Sony si Carl ZEISS
Carcasa de aluminiu mat a modelului Cyber-shot N1 se remarca prin linii elegante si moderne, dar confera si rezistenta pentru senzorul Super HAD CCD cu o sensibilitate de 8,1 megapixeli efectivi. In combinatie cu sistemul optic Carl Zeiss Vario-Tessar 3x Optical Zoom, acesta asigura preluarea imaginilor clare precum cristalul. Iar daca doriti sa apropiati imaginea si mai mult, nu e nici o problema, camera include un sistem 6x Precision Digital Zoom si o solutie 15x VGA Smart Zoom care va faciliteaza vizualizarea obiectelor aflate aproapiere sau a celor situate foarte departe. Modul de captura 16:9 a imaginii permite afisarea fotografiilor in conditii optime, nedeformate, chiar si pe ecranele in format panoramic.

Sensibilitatea precisa asigura un nivel mic de blur
Neclaritatea imaginii (blur) este redusa considerabil datorita sensibilitatii deosebite a senzorului inclus modelului Cyber-shot N1. De obicei, o asemenea sensibilitate ar produce „zgomote”, dar prin utilizarea formatului Clear RAW, raportul intre semnalul util si zgomot scade simtitor. Sistemul de algoritmi Clear RAW NR reduce zgomotul culorii si al luminii prea puternice raportat la o valoare aproximativa de ISO 800. Astfel, imaginile ofera mai multe detalii si mai putine zone cu „zgomot”, iar in conditii de iluminare slaba sau de fotografiere a subiectilor in miscare, acest avantaj se va dovedi extrem de util.

Fotografiere eleganta in miscare
Odata cu achizitionarea modelului Cyber-shot N1, fotografierea devine o experienta extrem de placuta de fiecare data. Desi ecranul LCD atinge dimensiuni record, acesta nu afecteaza dimensiunile totale ale camerei, care cantareste numai 151 de grame. Se preteaza perfect pentru transportarea intr-o geanta de mana astfel incat sa nu pierdeti niciodata ocazia fotografierii unor momente inedite sau a vizionarii imaginilor deja capturate impreuna cu prietenii sau familia. Indiferent de eveniment, camera ofera o setare ideala pentru capturarea imaginilor cele mai reusite, utilizatorii avand optiunea de a alege intre opt presetari de scena (intre care si Crepuscul, Zapada si Plaja). Nu trebuie decat sa selectati modul dorit, iar timpul de expunere si tipul de expunere au fost presetate deja din fabrica. Modelul Cyber-shot N1 ofera si posibilitatea de expunere manuala in cazul in care talentul de fotograf nu va ingaduie sa apelati numai la setarile din fabrica.

Intotdeauna pregatita
Autonomia bateriei nu pune nici o problema functionarii Cyber-shot-ului N1, tehnologia imbunatatita Sony Stamina permitand capturarea a maximum 300 de imagini dupa o singura incarcare a bateriei Litiu-Ion incluse. Iar pentru sustinerea acestei capacitati de fotografiere prelungita, Procesorul Real Imaging asigura timpi foarte mici de raspuns. Odata resursele baterieie epuizate, acumulatorul poate fi alimentat prin intermediul incarcatorului inclus.

Mai multe avantaje
Seria Cyber-shot N este compatibila cu standardul PictBridge, care permite imprimarea directa a fotografiilor cu o imprimanta precum Sony DPP-FP50, fara conectarea camerei la un desktop. Solutia optionala Syber-shot Station permite incarcarea si conectarea simultana a camerei la computer, la imprimanta sau la un televizor. Sunt disponibile mai multe accesorii pentru modelul Cyber-shot N1, intre care husa de piele si o carcasa noua din gama Marine, rezistenta la apa pana la adancimi de 40 de metri. Aceasta carcasa ofera alternative functionale navigarii prin intermediul ecranului sensibil la atingere.

Modelul Cyber-shot N1 este disponibil din aceasta luna in retelele de magazine de profil la pretul recomandat de producator de 1889 RON.

Design
Forma rotunjita a carcasei modelului N1 a fost inspirata de functionalitatea foarte simpla a ecranului sensibil la atingere. Toata partea anterioara a camerei este realizata din material negru-lucios, iar butoanele sunt evidentiate prin leduri albastre. Partea frontala este realizata dintr-un strat de aluminiu mat, care inconjoara obiectivul format din doua trepte. Contrastul puternic dintre argintiu si negru ofera Cyber-shot-ului N1 o nota discordanta prin stil si eleganta.

Avantajele Procesorului Real Imaging
Procesorul a fost conceput de catre Sony pentru asigurarea unor timpi cat mai mici de initiere a camerei, pentru imbunatatirea reproducerii culorilor si a raportului dintre semnal real si zgomot, toate aceste elemente reprezentand un factor determinant in imbunatatirea calitatii totale a imaginillor capturate. Modul de fotografiere in rafala (Burst Mode) este sustinut de acelasi procesor, iar autonomia acumulatorului creste tot datorita aceluiasi procesor. Camera permite inregistrarea la rezolutie inalta in formate MPEG Movie VX Fine (640 x 480, 30 cadre pe secunda), iar durata filmului este limitata numai de capacitatea cardului de memorie Memory Stick PRO Duo™.

Flexibilitate
Camera dispune de mai multe moduri advanced Auto Focus intre care Multi-Point (5 puncte), Centre Weighted, Spot si Free Spot (prin itnermediul panelului sensibil). In plus sunt disponibile mai multe moduri pentru setarea saturatiei, a contrastului si a claritatii. Setarile merg mai departe prin selectarea optiunii ideale a luminozitatii, a declansarii flash-ului, white balance sau modalitatea de capturare in rafala sau individual. Functia Histogram afiseaza live distributia luminii in imagine sub forma unui grafic suprapus imaginii LCD, instrument de mare folos in stabilirea conditiilor de expunere..

Memorie
Datorita memoriei interne de 26 de Mb, puteti face fotografii fara griji, iar odata cu includerea cardurilor de memorie Sony Memory Stick Duo™ sau Memory Stick PRO Duo™, seriile de fotografiere nu vor mai fi limitate de capacitatea mica de stocare specifica altor modele. Pentru functia Pocket Album se aloca separat o fractiune din memoria interna.

Conectivitate
Posibilitatile de conectare a camerei includ tehnologiile Hi-Speed USB 2.0 si o versiune imbunatatita a PictBridge, care asigura modalitatea de conectare a modelului Cyber-shot N1 direct la un printer compatibil, fara interpunerea unui PC. Conectivitatea A/V asigura vizionarea imaginilor staticve, a filmelor MPEG Movie VX Fine sau a continutului Pocket Album si SlideShow direct pe ecranul unui televizor. Modulul optional Cyber-shot Station simplifica incarcarea si conectarea la un PC, la imprimanta sau la televizor.

Acessorii
Sony include o varietate de accesorii pachetului Cyber-shot N1, intre care o baterie reincarcabila Litiu-Ion, incarcator, curea de mana, CD cu aplicatiile software pentru Picture Package with Music Transfer si drivere USB, cabluri pentru conectarea AV si USB multi-use.

Specificatii principale:
Cyber-shot N1

• 8.1 Megapixeli efectivi
• Clear Photo LCD Plus (3.0″ Hybrid, 230k pixeli)
• Touch Screen Easy Operation
• Lentile Carl Zeiss Vario-Tessar
• Zoom Optic 3X, maximum 15x Smart Zoom, 6x Precision Digital Zoom
• Sensitivitate Inalta pentru Blur redus (ISO800)
• Pocket Album
• Slideshow with Music
• Free Spot AF by Touch Screen
• Clear RAW NR (Noise Reduction)
• Quick Operation (Start-up 1.65sec, Shutter Time Lag 0.28sec, Shutter Release Lag 0.01sec)
• Stamina Battery Life (approx 300 imagini)
• Carcasa Compacta din Aluminiu de Inalta Calitate
• Real Imaging Processor
• Paint on Image
• Mod 16:9 pentru vizualizarea pe ecrane Wide Screen TV
• Memorie Interna 26MB (plus memorie rezervata modului Pocket Album)
• Camp de vedere 100% LCD
• MPEG Movie VX Fine with Audio
• Indicarea Histogramei
• AF Illuminator
• USB 2.0 High Speed Transfer
• Moduri de scena preselectate (8)
• Compatibla Cyber-shot Station (optional)
• Compatibilitate PictBridge
• Meniu disponibil in 15 limbi (engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, portugheza, olandeza, rusa, suedeza, norvegiana, daneza, finlandeza, poloneza, ungara si ceha)

To Top