Stiri

Canon anunţă PowerShot G15 şi PowerShot SX50 HS

Canon anunţă lansarea camerelor PowerShot G15 şi PowerShot SX50 HS. PowerShot G15 dispune de cea mai luminoasă lentilă al unui model din seria G lansat până acum, de un obiectiv f/1.8-2.8 şi zoom 5x, oferind astfel fotografilor o diafragmă cu deschidere extralargă pe toată gama focală.

PowerShot SX50 HS este prima cameră compactă din lume cu zoom optic 50x, extrem de puternică, ce permite un control manual avansat şi posibilitatea de a fotografia în format RAW. Un motor ultrasonic (USM) nou-proiectat, alături de tehnologia Voice Coil Motor (VCM), asigură un zoom silenţios şi rapid atunci când modifici distanţa focală de la 28mm până la maximum 1200mm, în timp ce funcţia digitală ZoomPlus extinde posibilitatea de a apropia până la 100x păstrând, în acelaşi timp, imaginea la o calitate superioară.

Stabilizatoarele de imagine optice 4-stop (PowerShot G15) şi 4.5-stop (PowerShot SX50 HS) asigură claritatea punctelor şi păstrarea detaliilor în condiţii de lumină slabă. În plus, funcţia Intelligent IS detectează automat condiţiile de fotografiere şi activează cel mai potrivit mod de stabilizare de imagine din cele şapte variante disponibile. PowerShot SX50 HS dispune, de asemenea, de noul şi avansatul mod Dynamic IS, care reduce tremurul tipic filmărilor efectuate din mers.

Ambele modele dispun de sistemul Canon HS – combinarea senzorului CMOS de 12,1 megapixeli, de înaltă sensibilitate, cu puternicul procesor de imagine DIGIC5. PowerShot G15 dispune de noul senzor CMOS de înaltă senzitivitate tip 1/1.7, care oferă şi mai mult potenţial de a capta lumina în comparație cu predecesorul său, rezultând astfel o flexibilitate excepţională în lumină slabă. Fotografierea la nivel mare ISO, de până la 12800, permite folosirea unei viteze mari a declanşatorului şi fotografierea în rafală mult mai rapidă în luminozitate scăzută. Puterea de procesare a DIGIC5 în fiecare dintre cele două modele este, de asemenea, optimizată pentru a lucra neîntrerupt cu senzorii de înaltă rezoluţie, păstrând zgomotul de imagine la minimum în orice condiţii de iluminare.

Sistemul AF îmbunătăţit, prezent pe ambele modele, uşurează capturarea cadrelor focalizate clar. Viteza AF a PowerShot G15 oferă performanţe excepţionale – de 0,17 secunde la distanţă focală mică – reprezentînd 53% în plus faţă de PowerShot G12, ceea ce o face cea mai rapidă cameră compactă produsă vreodată de Canon.
Modul High-Speed Burst HQ, disponibil pe ambele modele, permite, de asemenea, fotografierea la rezoluţie maximă şi la înaltă calitate a subiecţilor în mişcare. PowerShot SX50 HS prinde acţiunea într-o fracţiune de secundă, la viteze de 13 cadre/secundă, ceea ce o facă perfectă pentru fotografierea de tip wildlife, în timp ce viteza de 10 cadre/secundă a lui PowerShot G15 este ideală pentru capturarea scenelor de mişcare.

PowerShot G15 – caracteristici principale:

· Obiectiv Canon luminos f/1.8-2.8, 28mm, zoom 5x
· Senzor CMOS 12.1 MP; HS System cu DIGIC 5
· 4-stop Intelligent IS
· LCD 7.5 cm (3.0”); OVF
· Front Dial, Full Manual, RAW
· Filmare Full HD, HDMI-CEC
· Auto focus rapid
· Smart Auto şi Face ID
· HDR mode
· Accesorii

PowerShot SX50 HS – caracteristici principale:

· Zoom 50x Ultra wide-angle
· 4.5-stop optical Image Stabilizer. Intelligent IS
· 12.1 MP HS System cu DIGIC 5
· Full HD, HDMI
· 7.1 cm (2.8″) vari-angle LCD, EVF
· Moduri manuale, RAW
· Enhanced Zoom Framing Assist
· Smart Auto, Multi-area WB
· High-speed Burst HQ

To Top