Stiri

Canon a confirmat EOS-1D X Mark III – ce dotări va avea camera de top a foto-reporterilor

DSLR Pro Canon EOS-1D X Mark III
DSLR Pro Canon EOS-1D X Mark III

Canon a confirmat că pregătește viitorul aparat profesional EOS-1D X Mark III spre bucuria foto-jurnaliștilor din întreaga lume. La fel ca modelul curent, EOS-1D X Mark III îi țintește pe fotografii sportivi și pe cei care lucrează în sălbăticie, unde povestea se schimbă la fiecare fracțiune de secundă. Ceea ce am aflat acum sunt următoarele direcții: focalizarea automată va trece la un nou nivel și vor fi îmbunătățite calitatea imaginii foto şi filmarea. Le vom detalia mai jos.

Actualul Mark II încă stă foarte bine în privința focalizării și datează din februarie 2016. Ca o paranteză, prima generație a apărut în martie 2012, ceea ce ne duce cu gândul la o primăvară viitoare cu mari așteptări în breasla foto. În 2020, la Tokyo vor fi Jocurile Olimpice de vară, iar europenii vor avea de alergat prin mai multe state să fotografieze meciurile din UEFA Euro 2020. Canon trebuie să profite de pe urma acestor evenimente și să respecte tradiția anilor bisecți.

Ce promite focalizarea automată a lui EOS-1D X Mark III

Canon implementează un nou algoritm de focalizare automată îmbunătățind stabilitatea și urmărirea subiectului, atât la folosirea vizorului optic, cât și prin Live View. Acest algoritm folosește o tehnologie de învăţare pentru a asigura urmărirea clară a focalizării la fiecare poză, fructificând un interval de luminozitate extins și o precizie mai mare. Când se lucrează prin vizorul optic, EOS-1D X Mark III va utiliza un senzor nou de focalizare automată, oferind o rezoluție în centrul senzorului de aproximativ 28x mai mare decât cea din prezent de modelul EOS-1D X Mark II.

În cazul Live View, fotografii vor putea folosi cele 525 de zone de focalizare automată prin sistemul Dual Pixel CMOS AF, care acoperă de aproximativ 90% orizontal x 100% vertical din senzorul de imagine. Algoritmul AF este același ca la fotografierea prin vizor, dar ecranul va asigura mai multă flexibilitate la încadrarea subiectelor, fie că este vorba de o cursă auto pe o pistă sau de o pasăre în zbor.

Va crește și rata de cadre pe secundă cu Full AF și AE – prin vizorul optic la aproximativ 16 cps sau prin Live View până la aproximativ 20 cps (cu obturator mecanic sau electronic). Totodată, sloturile pentru cardurile CFexpress permit scrierea la fotografierea RAW de 5 ori mai rapidă decât cea a predecesorului său.

Noul algoritm de focalizare automată al modelului EOS-1D X Mark III realizează urmărirea subiectului la cu totul alt nivel, datorită controlerului intuitiv și oferă rezultate foarte clare. Acest model oferă exact rezultatele pe care le aștepți de la cel mai bun aparat foto profesionist pentru domeniul sportiv,” a declarat Richard Heathcote, fotograf sportiv profesionist corespondent Getty Image la evenimentele majore (a acoperit 4 turnee FIFA World Cup, 3x UEFA European Championships, 5 Jocuri Olimpice etc).

Senzor CMOS și un procesor DIGIC noi

Canon EOS-1D X Mark III este dotat cu un senzor CMOS și cu un procesor DIGIC în totalitate noi, dezvoltate de Canon, care contribuie la obținerea unor imagini de înaltă calitate, chiar și la valori ISO mai mari. Fotografii vor putea realiza fotografii în 10bit folosind un format de fişier HEIF.

Noul model va filma în format 4K, inclusiv video 4K la 60 de cadre pe secundă, cu înregistrare internă Canon Log pe 10 bit 4:2:2. EOS-1D X Mark III poate realiza materiale și în format RAW, atât pentru filmare cât și pentru fotografii.

DSLR Pro Canon EOS-1D X Mark III

DSLR Pro Canon EOS-1D X Mark III

Conectica de pe EOS-1D X Mark III – Ethernet rapid, Wi-Fi, Bluetooth, GPS

EOS-1D X Mark III facilitează livrarea fotografiilor de pe teren direct în agenție sau la post-procesare și prin conexiunile Wi-Fi şi Bluetooth cu consum redus de energie. Aparatul va transfera datele cu o viteză de 2 ori mai mare decât a generației precedente prin folosirea portului Ethernet încorporat sau a noului transmițător wireless opțional pentru fişiere – WFT-E9. Acest transmițător este compatibil și cu camera video Cinema EOS C500 Mark II.

EOS-1D X Mark III va fi ușor de folosit, având o ergonomie excelentă. Carcasa este făcută din aliaj de magneziu ce-i asigură durabilitatea caracteristică echipamentelor din gama Canon EOS-1. Modelul va avea o impermeabilitate excepțională, fiind gândit să poate opera în condiţii meteorologice dure, inclusiv pe vânt, în ploaie sau pe umiditate.

Având capacitatea de a funcționa impecabil chiar și la luminozitate redusă, butoanele iluminate ajută la identificarea lor cu precizie în obscuritate. EOS-1D X Mark III va avea un nou buton suplimentar de control pentru selectarea punctelor AF, încorporat în butonul AF-ON, care le permite fotografilor să schimbe punctele AF din mers pentru a obține cea mai bună compoziție și pentru a-și simplifica și mai mult munca.

Autonomia pe baterie va crește și ea, folosindu-se același tip de acumulator, LP-E19.

În încheiere vă recomandăm să urmăriți un video preview realizat de B&H Photo:

To Top