Stiri

Ce trebuie să rețineți atunci când cumpărați căști de tip earbuds!

Samsung Galaxy Buds
Samsung Galaxy Buds
(CREDIT: Samsung UK)

Căștile audio Bluetooth, de tip earbuds, sunt printre cele mai populare achiziții în acest moment. Vânzările au explodat odată cu modele ieftine, venite din China sub diverse denumiri, dar care împrumută funcțiile și designul căștilor scumpe. Fiind vorba de numeroase modele, fabricate sub diverse forme de producătorii diferiți, ar trebui să cunoaștem caracteristicile acestora înainte de a le cumpăra. Ideal ar fi să puteam testa produsele înainte de achiziție, însă acest lucru nu este tot timpul posibil, mai ales în cazul comenzilor online.

Iată ce trebuie să rețineți atunci cțnd achiziționați căști wireless de tip earbuds.

Marca, modelul și prețul

Primul lucru pe care îl luați în considerare este marca. Căștile Bluetooth Samsung sau Apple garantează calitatea, însă prețul este foarte piperat, inaccesibil multor categorii sociale.

Alternativele sunt destul de multe, la fel ca și problemele care însoțesc fiecare model în parte. Citiți cu atenție review-urile de pe magazinele virtuale și analizați părerile celor care utilizează deja modelul în cauză. În cazul modelelor chinezești, specificațiile de pe carcasă nu se potrivesc cu cele ale produsului, existând diferențe considerabile în ceea ce privește autonomia sau raza de acțiune wireless. Încercați să găsiți un echilibru între preț și funcțiile căștilor.

Designul

Designul este următorul lucru cel mai important atunci când cumpărați căști wireless. Când vine vorba de un produs care va sta mult timp în urechi, forma sa este crucială.

Casca trebuie să se așeze ușor și să fie comodă chiar și pentru o perioadă mai mare de timp. Căștile trebuie să aibă pernuțe moi, de mai multe dimensiuni, pentru a se potrivi urechii fiecăruia. Există utilizatori care au găsit inconfortabile căști precum Apple AirPods sau OnePlus Buds. Dacă obișnuiți să alergați poate ar trebui să priviți către modelele ce sunt dotate cu un mecanism suplimentar de fixare, precum Amazfit PowerBuds.

Caracteristici și elemente de gestică

Luați în considerare caracteristicile relevante ale produsului. Multitudinea de funcții pe care producătorii obișnuiesc să le ofere poate crea și probleme în utilizare. O atingere accidentală a suprafeței tactile îți poate opri muzica sau chiar desincroniza căștile. De exemplu, dacă nu aveți intenția de a vă folosi căștile la duș, nu căutați un produs cu cea mai bună rezistență la apă și căutați ceva care se aude cel mai bine la acel preț.

Unele caracteristici cheie, de care trebuie să aveți grijă, sunt capacitatea de a controla redarea muzicală și apelurile, declanșarea asistenților vocali, asocierea rapidă și conectivitatea fiabilă. Dacă vă cumpărați o pereche de căștiurmăriți să aibă cel puțin Bluetooth 5.0 și și să accepte gesturi tactile.

Calitatea sunetului, calitatea apelurilor și suportul pentru codecurile audio

Căștile de tip TWS (True Wireless Stereo) ar trebui să aibă un sunet bogat, echilibrat, de la care să nu lipsească bassul. Pentru a vă asigura că muzica va suna bine, uitați-vă la dimensiunea difuzoarelor utilizate în căști. Se știe că difuzoarele de 6 mm sunt decente, dar dacă elemente precum izolarea fonică și sunetul bogat contează pentru voi, priviți către căștile cu difuzoare de 10mm. De asemenea, uitați-vă la calitatea recepției microfonului. Dacă intenționați să folosiți căștile pentru apeluri și jocuri multiplayer, căutați modelele care au fie microfoane multiple, fie sistem ANC (anulare activă a zgomotului).

Căștile mai scumpe oferă calitate audio și datorită codecului audio ce generează un sunet cu rezoluție mai mare. Cele mai avansate modele acceptă codecuri AAC, AptX sau LDAC.

Autonomia (suport și căști)

Autonomia căștilor wireless este importantă odată ce de ea depinde disponibilitatea acestora. În general, autonomia ține de capacitatea bateriei interne. Cu cât bateria este mai mare, cu atât să vă așteptați la o autonomie mai ridicată. O autonomie de 2-3 ore pentru căștile wireless TWS este acceptabilă, dar ideal este ca autonomia reală să ajungă la 4 ore.

To Top