Stiri

Cele mai uşoare camere video High-Definition din lume

Panasonic lansează două noi modele de camere video ce cântăresc mai puţin de 227 g fiecare. HDC-SD10 şi HDC-TM10 sunt cele mai uşoare camere video Full HD din lume.

Puternicul zoom optic 16x ajută utilizatorul să înregistreze imagini cu subiectul aflat la distanţă mai mare, în timp ce funcţia Advanced O.I.S. minimizează efectul de tremur al mâinii. Funcţia de stabilizare este esenţială pentru menţinerea calităţii imaginilor full-HD atunci când este folosit zoom-ul iar efectul de tremur al mâinii este amplificat.

HDC-SD10

Modelele HDC-SD10 şi HDC-TM10 sunt echipate şi cu funcţia iA (Intelligent Auto) care permite configurarea automată a modului de înregistrare potrivit condiţiilor de filmare. Astfel, utilizatorul are acces la funcţiile Face Detection ce ajustează automat expunerea astfel încât imaginea chipurilor persoanelor filmate este captată perfect, Intelligent Contrast Control ce ajută la obţinerea unui contrast adecvat condiţiilor de filmare şi Intelligent Scene Selector ce selectează automat modul de filmare care va genera cele mai bune imagini înregistrate. Ambele camere sunt echipate cu funcţia AF/AE Tracking ce urmăreşte automat un subiect aflat în mişcare pentru obţinerea unor rezultate excelente. Spre deosebire de setările automate de la camerele video obişnuite, AF/AE Tracking menţine focusul şi expunerea chiar dacă subiectul se mişcă sau se întoarce.

HDC-TM10

Pe măsură ce calitatea imaginilor şi a volumului de informaţii înregistrate creşte, consumatorii solicită modele mai compacte, dar cu o capacitate mai mare de stocare. Toate acestea au condus la impunerea cardurilor de memorie SDHC/SD ca un standard pentru ultimele modele de camere video, mai ales datorită capacităţii de până la 32 GB şi a dimensiunilor foarte reduse, un asemenea card fiind de mărimea unui timbru poştal. Mai mult, cardurile SDHC/SD nu necesită mecanism de transport, fiind nu doar rezistente la şocuri, dar şi capabile să înregistreze imaginile cu o viteză mai mare. Cardul poate fi utilizat în diverse echipamente video sau la un calculator astfel încât de imaginile înregistrate se pot bucura şi prietenii sau familia, la foarte scurt timp de la înregistrare.

Modelul HDC-TM10 înregistrează imagini full-HD pe memoria internă sau pe un card SDHC/SD (opţional). Când memoria sa internă se umple, înregistrarea este continuată automat, fara intreruperi, pe cardul SDHC/SD. Cu un card extern de 32 GB, capacitatea de stocare a modelului TM10 poate ajunge la 40 GB. Cele două fragmente de înregistrare pot fi lipite chiar înainte de a descărca imaginile de pe cameră, după filmare, şi transferate pe cardul de memorie pentru a fi ulterior prelucrate.

Pentru o operare mai intuitivă, ambele modele dispun de un touch screen ce permite utilizatorului să acceseze funcţiile principale mult mai uşor, prin simpla atingere a unui desen din meniul afişat pe LCD.

Timpul de pornire ultra-rapidă este de numai 1,9 secunde, fapt ce permite utilizatorului să surprindă imediat orice situaţie i se pare interesantă pentru a fi filmată. Dacă e fixată pe modul Quick Start, camera este capabilă să pornească înregistrarea chiar şi mai repede – în numai 0,6 secunde după deschiderea ecranului LCD.

Funcţia Auto Power LCD ajustează automat luminozitatea ecranului LCD în funcţie de condiţiile de filmare. În spaţiile interioare mai întunecate, luminozitatea este redusă la aproximativ 1/3 din nivelul normal. În spaţiile exterioare, luminozitatea ecranului poate fi dublată. Ambele camere sunt echipate, de asemenea, cu o lumină şi un flash pentru înregistrări în locuri mai puţin iluminate.

Înregistrările video pot fi copiate de pe un card de memorie SDHC/SD pe memoria internă a camerei sau viceversa. Un card SDHC/SD cu înregistrările de pe oricare dintre cele două camere poate fi introdus în slotul special dintr-un televizor Panasonic VIERA sau dintr-un player Blu-ray pentru a beneficia la maximum de calitatea imaginilor HD vizionându-le pe un ecran mare.

Cu software-ul de editare ce însoţeşte cele două modele de camere video se pot copia înregistrările pe PC sau pe un BD/DVD. Noua versiune a aplicaţiei HD Writer AE 1.5 prezintă un Smart Wizard ce porneşte imediat după ce o cameră este conectată la PC. Chiar şi utilizatorii cel mai puţin familiarizaţi cu tehnologia pot copia cu uşurinţă înregistrările, urmând instrucţiunile aplicaţiei.

Mai mult, o funcţie one-touch cu care vin echipate atât HDC-SD10 cât şi HDC-TM10 face posibilă copierea uşoară a clipurilor video pe DVD-uri. Conectând camera prin USB la o unitate VW-BN1 de inscripţionat DVD-uri (opţional) şi apăsând un singur buton copierea este executată de pe cardul de memorie SDHC/SD Memory Card sau din memoria internă pe DVD (DVD-RAM/-RW/-R/-R DL).

Ambele modele sunt compatibile cu Panasonic VIERA Link şi VIERA Image Viewer ce permite utilizatorilor să vizioneze clipurile video înregistrate pe un ecran mare prin simpla inserare a cardului SDHC/SD în slotul unui televizor Panasonic VIERA.

To Top