Stiri

China vaneaza pariorii pe fotbal

A inceput Campionatul Mondial de Fotbal, au prins avant si pariurile. Insa nu toti microbistii au unda verde la pariat. De exemplu, chinezii amatori de pariuri sunt vanati la propriu de autoritatile chineze, hotarate sa anihileze atat pariurile, cat si orice alte actiuni ce implica obtinerea de castiguri ilegale online.

Inainte de inceperea Campionatului mondial de fotbal, reprezentantii politiei chineze declarau ca „grupuri internationale care promoveaza servicii ilegale de pariuri online au inceput sa se infiltreze in China prin intermediul Internetului. Politia va inaspri monitorizarea Internetului. Incurajam fanii fotbalului sa urmareasca meciurile, nu sa parieze pe ele”.

Pariurile sunt interzise in China inca de la instaurarea la putere a Partidului Comunist, in 1949, dar s-au dezvoltat in ilegalitate. De exemplu, in timpul campionatului anterior de fotbal, din 2006, s-au pariat aproape 500 de miliarde de yuan, echivalentul a 73 de miliarde de dolari.

Campionatul Mondial de Fotbal

Nationala de fotbal a Chinei nu s-a calificat la campionatul din Africa de Sud, dezamagind fanii. De altfel, in China, fotbalul este profund afectat de pariuri, „blaturi” si arbitri corupti in liga profesionista. Recent, seful Federatiei Chineze de Fotbal, Nan Yong, a fost arestat pentru coruptie, moment in care politia si oficialii federatiei au declarat razboi acestui „cancer” al sportului, cum il numesc. Astfel, de la inceputul anului pana acum, au fost arestati sute de suspecti si s-au blocat circa 70 de milioane de yuan despre care se banuia ca ar fi fost utilizati in pariuri. De asemenea, s-au lansat linii telefonice gratuite unde populatia poate raporta serviciile de pariuri online.

To Top