Stiri

Companiile IT doneaza bani pentru victimele cutremurului din Japonia

Cutremurul din Japonia a dus la înlănțuirea unor evenimente nefericite care au afectat viața a milioane de oameni. După mișcarea telurică, ce a măsurat 9 grade pe scara Richter, au urmat valurile tsunami iar mai apoi șirul de explozii de la centrala nucleară Fukushima Dai-Ichi. Companiile din industria IT sunt grav afectate dat fiind faptul că mai multe fabrici din insule livrau diverse componente pentru produsele fabricate în Taiwan și China continentală. Totuși, marile corporații, pe lângă faptul că trebuie să facă profit cu orice preț, ar trebui să susțină financiar persoanele afectate de cutremur.

Câteva companii și-au anunțat deja disponibilitatea de a trimite fonduri sinistraților. Panasonic va dona 3 milioane de euro pentru victemele din Japonia. Grupul Brother a donat suma de 1.22 milioane dolari (100 milioane yeni). Canon a anunțat, de asemenea că va dona 2.7 milioane de euro către Crucea Roșie Japoneză iar zilele aceste sunt așteptate donații de la alte companii implicate în industria IT.
Mai multe firme, ce aveau facilități de producție în apropierea centralei nucleare Fukushima Dai-Ichi au anunțat că vor reloca producția către zone mai sigure. În lunile ce vor urma clienții s-ar putea confrunta cu o creștere a prețurilor pentru produsele IT dată fiind indisponibilitatea mai multor fabrici japoneze.

To Top