Stiri

ELKOTech Romania anunță disponibilitatea soluției de stocare a energiei electrice ATA

Tecnoware ATA
Tecnoware ATA

ELKOTech Romania anunță disponibilitatea sistemului de stocare a energiei electrice ATA, sistem produs de Tecnoware și care garantează reducerea costurilor energiei electrice.

Soluția clasică pe bază de invertor nu mai este avantajoasă deoarece o mare parte din energia produsă în timpul zilei era stocată în rețeaua de alimentare la un cost redus, doar pentru a fi achiziționată la un preț mai mare seara și noaptea. Prin urmare, a apărut nevoia de a dota fiecare sistem fotovoltaic cu sistemul de stocare a energiei ATA.

Noul sistem inovator Off-Grid permite stocarea energiei produsă de panourile fotovoltaice în timpul zilei în baterii. Astfel, energia stocată este folosită doar atunci când radiația solară este insuficientă sau nu există.

Tecnoware ATA

Tecnoware ATA

Tecnoware, companie lider în producția de UPS-uri, a echipat sistemul de stocare ATA cu o funcție UPS unică și brevetată în interiorul dispozitivului care asigură instalației electrice o energie constantă, filtrată, chiar și în cazul unei întreruperi de curent. Astfel, sistemul de stocare a energiei ATA garantează reducerea semnificativă a costurilor energiei electrice.

“Clienții care instalează sisteme de panouri solare legate la rețeaua electrică nu sunt întotdeauna informați că sistemul se va deconecta de la rețea atunci când curentul cade. Cât timp rețeaua este în funcțiune, reprezintă o soluție inteligentă care generează energie “curată” și reduce facturile de electricitate. Sistemul devine însă inutil fără curent electric. Sistemul de stocare a energiei electrice ATA lansat de Tecnoware este unul independent, funcționează pe o combinație de panouri solare și baterii”, a precizat Lavinia Ioana, Product Manager Tecnoware în cadrul companiei ELKOTech.

Sistemul de stocare a energiei electrice ATA vine cu o garanţie de 5 ani şi este disponibil în oferta ELKOTech Romania. Prețul recomandat pentru varianta de 4KVA este de 4490 de lei și 4890 de lei pentru varianta de 5KVA, TVA inclus.

To Top