Stiri

Fuziunea istorică între Dell şi EMC

Dell Technologies anunţă finalizarea achiziţiei EMC Corporation. Această fuziune creează un lider de piaţă de 74 miliarde dolari cu un portofoliu tehnologic extins care poate să rezolve probleme complexe pentru clienţii din zonele cu creştere rapidă precum cloud hibrid, centre de date definite prin software, infrastructură convergentă, platform-as-a-service, analiză de date, mobilitate şi cibersecuritate.

Dell Technologies deserveşte 98% dintre companiile Fortune 500 şi cuprinde mai multe business-uri lider de piaţă. Cele mai mari şi mai cunoscute astfel de business-uri sunt Dell client solutions şi Dell EMC infrastructure solutions – amândouă fiind sprijinite de Dell EMC Services. În plus, Dell Technologies include Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream şi VMware. Această structură unică îmbină determinarea şi inovarea unui start-up cu dimensiunea globală şi serviciile unei companii mari. Astfel, Dell Technologies va putea să se concentreze și mai mult pe livrarea de produse și servicii inovatoare și pe investiții în cercetare-dezvoltare, pe vânzări şi marketing, servicii şi suport. În același timp, să ofere soluţii mai eficiente, dar și costuri eficientizate pentru clienţi. Mai mult, noua companie cu acționariat privat îşi va face publice rezultatele financiare, fapt care îi va permite să se concentreze mai puternic asupra investiţiilor din cadrul ecosistemului clienţilor şi partenerilor pe termen lung.

Michael Dell, preşedinte şi CEO Dell Technologies, a declarat: ”Am intrat în era următoarei revoluţii industriale. Lumea noastră devine mai inteligentă şi mai conectată cu fiecare clipă care trece, şi în cele din urmă va deveni interconectată cu un vast Internet of Things, care va pava calea realizării de lucruri incredibile de către clienţii noştri. De aceea am creat Dell Technologies. Dispunem de produsele, serviciile, talentul şi scara globală necesare pentru a fi un catalizator al schimbării şi pentru a ghida clienţii, mari sau mici, în călătoria lor digitală.”

Dell Technologies îmbină forţa de comercializare Dell în rândul afacerilor mici şi al clienţilor din zona mid-market cu experiența EMC cu companiile mari şi se poziționează ca un lider de piaţă în multe dintre cele mai importante şi mai dinamice zone ale pieţei de tehnologie de 2.000 de miliarde USD, incluzând poziţii de „Lider” în 20 de cadrane magice Gartner şi un portofoliu de peste 20.000 de patente şi aplicaţii.

La data finalizării tranzacţiei, 7 septembrie 2016, acţionarii EMC au primit 24,05 USD per acţiune în numerar, în plus pe lângă stocurile legate de o zonă de interese economice EMC în businessul VMware. Pe baza numărului estimat de acţiuni EMC de la închidere, acţionarii EMC au primit 0,11146 acţiuni ale noului stoc de acţiuni tranzacţionabile (NYSE: DVMT) pentru fiecare acţiune EMC. Valoarea stocului poate diferi de valoarea de piaţă VMware date fiind caracteristicile şi drepturile asociate celor două stocuri.

Dell Latitude 14

Dell Latitude 14

To Top