Stiri

HP a primit o amendă de 60 milioane de dolari pentru mituirea unor oficiali ruși

HP ProLiant SL4500
HP ProLiant SL4500

Corporațiile folosesc diverse metode, mai mult sau mai puțin corecte, pentru a obține contracte avantajoase atunci când negociază cu entitățile statale. Uneori aceste metode încalcă legile și trec dincolo de limita moralității general acceptate.

Hewlett-Packard (HP) a trebuit să recunoască în fața justiției americane că a mituit autorităţile din Rusia în 2003 pentru a obține un contract bănos. Mita, în valoare de 2 milioane de dolari, a fost oferită unor oficiali ruși. Pentru acestă faptă, HP va plăti o amendă de 58,7 milioane dolari după cum a decis justiția din Statele Unite ale Americii.

HP nu a mituit numai oficialii din Rusia ci și din Mexic şi Polonia, această practică nefiind singulară. (vezi abcnews.com)

HP nu este singura corporația care nu înțelege pe deplin însemnătatea cuvintelor etică și moralitate. O firmă de asigurări din Germania a organizat o petrecere cu prostituate pentru directorii săi. Petrecerea a avut loc în Budapesta iar directorii s-au declarat mulțumiți de organizare. (mai multe informații pe spiegel.de)

HP ProLiant SL4500

HP ProLiant SL4500

To Top