Stiri

Huawei Marine și Consorțiul WACS au instalat un cablu submarin cu o lungime de 14.530 km

Premierul Chinei, Li Keqiang, a vizitat Huawei România
Premierul Chinei, Li Keqiang, a vizitat Huawei România

Huawei Marine a anunțat că noul sistem West African Cable System (WACS), în lungime de 14.530 km, recent modernizat la tehnologia 100G, a fost pus în funcțiune în urma completării cu succes a unui program strict de testare și certificare pentru clienți. Noul cablu submarin va oferi viteză și lățime de bandă mai mari pentru 14 țări, de pe coasta din Africa de Sud până în Anglia.

WACS este operat de un consorțiu de 18 furnizori regionali și internaționali, lansat în 2012 cu tehnologie 10G și proiectat inițial cu o capacitate de 5.12Tbits/s. Upgrade-ul la 100G utilizează tehnologiile inovatoare Huawei, precum a treia generație ce are la bază tehnologii ca Soft Decision-Forward Error Correction (SD-FEC) și bits interleaving, ceea ce garantează compatibilitatea canalelor de 100Gbit/s cu vechile canale originale de 10Gbit/s. În prezent, capacitatea de transfer a crescut la 14,5Tbit/s, aducând îmbunătățiri semnificative performanței și fiabilității, maximizând în același timp profitul investiției clienților.

Vishen Maharaj, Președintele Comitetului de Management al Consorțiului WACS, a declarat: “Mulțumită eficienței și expertizei echipei de implementare Huawei Marine, împreună cu tehnologia lor de vârf pentru transmisiuni, upgrade-ul WACS a fost terminat fără probleme și la timp, îndeplinind angajamentele noastre permanente față de clienți.”

Mike Constable, CEO al Huawei Marine, a notat: “Dezvoltarea rapidă a aplicațiilor de internet și mobile, a conținutului video de înaltă rezoluție și a altor aplicații ce folosesc în mod intensiv conexiunile de date, precum serviciile de cloud, duc constant la creșterea cererii pentru lățimi de bandă extinse.
Capacitatea de transfer suplimentară, disponibilă acum prin cablul submarin WACS, va îmbunătăți semnificativ comunicațiile internaționale și va stimula dezvoltarea economică în regiunea deservită,” a declarat Mike Constable, CEO pentru Huawei Marine.

Premierul Chinei, Li Keqiang, a vizitat Huawei România

Premierul Chinei, Li Keqiang, a vizitat Huawei România

To Top