Stiri

Huawei sprijină studenții

Premierul Chinei, Li Keqiang, a vizitat Huawei România
Premierul Chinei, Li Keqiang, a vizitat Huawei România

Huawei anunță că va continua, o dată cu începerea noului an academic, sprijinirea studenților români din domeniul IT&C, prin noi programe educaționale și stagii de internship. Programele de internship pentru studenți ale companiei, precum Huawei Telecom Seeds for the Future beneficiază de sprijinul Ministerului Educației și Cercetării Științifice, Ministerului Societății Informaționale și al universităților tehnice din țară.

Pe parcursul ultimilor ani, programele de internship dezvoltate de Huawei au devenit din ce în ce mai populare în rândul studenților de la facultățile cu profil tehnic din România, iar ”Telecom Seeds for the Future” este unul dintre cele mai renumite programe de internship pentru aceștia. Prin intermediul acestui program, tinerele talente locale din domeniul IT&C pot ajunge în China pentru un stagiu de specializare cu o durată de două săptămâni.

Pentru România, ediția din acest an a programului a avut loc în perioada 21 August – 5 Septembrie, iar opt studenți din cadrul facultăților tehnice din București, Iași, Craiova și Cluj-Napoca au beneficiat de această experiență. Pe durata acestui stagiu de specializare, studenții români au avut șansa de a fi introduși în universul limbajului și a culturii chinezești, în Beijing, urmând ca în a doua parte a proiectului să fie implicați în activități de formare profesională, beneficiind de suportul specialiștilor Huawei din cadrul companiei, la sediul central din Shenzhen.

Huawei a devenit un partener strategic pentru principalii operatori de comunicații din România, prin dezvoltarea de soluții de înaltă tehnologie și furnizarea de servicii personalizate pentru clienții săi. Compania intenționează să-și extindă amprenta locală prin creșterea numărului de angajați și a resurselor locale, valorificând centrele regionale (GSC și ASSC) și investind în comunitățile locale, prin parteneriate cu universitățile din România și prin crearea de programe de internship, cu perspective pe termen lung.

Premierul Chinei, Li Keqiang, a vizitat Huawei România

Premierul Chinei, Li Keqiang, a vizitat Huawei România

To Top