Stiri

Interviu cu cel care a creat tastatura Optimus

Atat de mult ne-a placut tastatura Optimus incat am hotarat sa luam un interviu celui care a creat aceasta tastatura revolutionara.

pcnews: Spune-mi povestea Studioului de creatie Lebedev Studio

Artemy Lebedev: Studioul a luat fiinta in anul 1995. La acel moment a fost primul studio de web design din Rusia si chiar si acum acasa suntem foarte cunoscuti pe partea de web design. Ca tot a venit vorba de web design, cea mai importanta realizare a noastra este inventarea site-urilor web scalabile. Scolile de web design din Vest au privit aceasta problema din punct de vedere al hartiei traditionale. Noi am privit in viitor si astfel toate site-urile realizate de noi se intind pe toata latimea ecranului.

Am fost primii care am oferit design pentru diverse interfete sau pentru domeniul ingineriei, dupa care am devenit primul studio din Rusia de design industrial. Din acest punct de vedere suntem singura companie din Rusia care a fost angajata de o corporatie multinationala pentru a executa un desing a unui produs (cazul cuptorului cu microunde Samsung Sweetheart). Evident facem si o multime de design grafic.



pcnews: Este Rusia o tara propice pentru web design? Este mai bine decat in Italia?

Artemy Lebedev: Rusia este mai potrivita pentru design din moment ce lipseste designul. Italia este faimoasa pentru masini, pantofi sau mobila. Rusia este ca un teren imens si gol in care poate creste orice iti doresti.

pcnews: Cat de mare este portofoliul vostru?

Artemy Lebedev: 727 de lucrari pana in prezent.

pcnews: Optimus este o tastatura de vis. Cum ti-a venit ideea?

Artemy Lebedev: Ideea tastaturii Optimus s-a infiripat in mintea mea inca din timpul scolii. Dar abia acum am o echipa si timpul necesar pentru a face acest proiect sa devina realitate.

pcnews: In tara va fi produsa tastatura Optimus si cand va fi disponibila pe piata?

Artemy Lebedev: Cred ca va fi produsa in o tara din Asia. Sper sa o vad pe piata in anul 2006.

pcnews: A fost dificil sa implementezi tehnologia OLED intr-o tastatura?

Artemy Lebedev: Suntem inca in mijlocul procesului de a pune toate tehnologiile cap la cap. Este dificil dar nu imposibil asa cum era in urma cu 15 ani.

pcnews: Care este publicul tinta al tastaturii Optimus?

Artemy Lebedev: Tehnoredactorii, editorii de muzica sau video, jucatorii pasionati, si multe alte categorii profesionale de la specialisti in medicina la brokeri de bursa.

pcnews: Pretul va fi sub 150 USD?

Artemy Lebedev: Ma indoiesc.

pcnews: Ai planuri pentru Romania?

Artemy Lebedev: Nu ne-am gandit inca la asta.

pcnews: Ce stii despre Romania.

Artemy Lebedev: Este tara mama a lui Dracula.

pcnews: Ce tastatura recomanzi cititorilor www.pcnews.ro? (pana ce Optimus va fi disponibila pe piata)

Artemy Lebedev: X-keys

To Top