Stiri

LG OLED EX îmbunătățește luminozitatea cu până la 30%

LG OLED EX
LG OLED EX

LG Display a dezvăluit următoarea sa generație de tehnologie OLED, denumită „OLED EX”, care ar trebui să „îmbunătățească luminozitatea cu până la 30% în comparație cu panourile OLED convenționale”. Această îmbunătățire ar putea ajuta la remedierea celui mai mare inconvenient al panoului OLED și anume lipsa luminozității generale.

După cum subliniază LG Display, fiecare pixel OLED emite lumină în mod independent, ceea ce înseamnă că poate fi pornit sau oprit. Acest lucru le permite televizoarelor să afișeze un negru perfect, fără nuanțele de gri văzute pe televizoarele LED, dar, în același timp, panourile OLED nu pot atinge același nivel de luminozitate ca cele LED. Televizoarele OLED pot afișa niveluri de luminozitate maxime de până la aproximativ 500-600 nits, în timp ce panourile mini LED pot atinge 2.000 nits și chiar mai mult.

OLED EX (Evolution/eXperience) folosește compuși de deuteriu pentru a le permite LED-urilor să emită lumină mai puternică. Designul a fost și el îmbunătățit. Grosimea a fost redusă cu 30%, iar dimensiunea cadrului a scăzut de la la 6 la 4 mm pentru televizoarele OLED de 65 de inchi.

To Top