Stiri

Maşini atacate prin Bluetooth

Opţiunea Bluetooth este foarte atractivă pentru a-ţi dota maşina. Este şi la modă: “Am telefon cu Bluetooth, am maşină cu Bluetooth… “.

Un grup de hackeri din Olanda (Trifinite) a demonstrat pe parcursul timpului cât de fragilă este securitatea dispozitivelor ce folosesc un astfel de protocol de comunicare. Cel mai recent proiect al lor este “The Car Whisperer”, un software care permite celor dotaţi cu un laptop cu Linux şi o antenă direcţională să se conecteze la maşinile care trec prin zonă şi au Bluetooth. Deoarece majoritatea producătorilor de maşini folosesc parole pentru conexinea Bluetooth de genul “0000″ sau “1234″ nu este deloc greu să pătrunzi rapid într-un astfel de sistem. După ce s-a pătruns în sistemul Bluetooth al maşinii respective, atacatorul poate intercepta convorbirile din maşină (prin microfon), trimite un mesaj audio (cum ar fi false mesaje informative de trafic sau “urări de sănătate”) sau chiar folosi serviciile disponibile prin Bluetooth (agendă telefonică, etc).



Din fericire nu toate sistemele Bluetooth cu care sunt echipate maşinile sunt vulnerabile la acest software. Cele care folosesc chei unice de acces nu pot fi atacate aşa uşor (din păcate sunt destul de puţine sisteme care folosesc chei de acces individuale).

To Top