Stiri

Microsoft anunță Windows 10 Fall Creators Update

În cadrul conferinței Build 2017 desfășurată la Seattle, Microsoft Corp. a dezvăluit primele detalii în legătură cu următoarea actualizare majoră pentru Windows, denumită Windows 10 Fall Creators Update. Disponibilă la finele acestui an, Fall Creators Update va aduce experiențe noi pentru utilizatorii celor peste 500 de milioane de dispozitive cu Windows 10: un nou concept pentru designul interfaței, experiențe creative care vor putea fi portate de pe Windows pe iOS și Android, noi aplicații disponibile în Windows Store, noi instrumente dedicate dezvoltatorilor pentru a beneficia de un mediu de dezvoltare propice și primul sistem de realitate mixtă, Windows Mixed Reality, ce permite controlul mișcării fără nevoia de senzori adiționali externi.

„Am conceput Windows 10 cu scopul de a stimula creativitatea din noi toți,” a spus Terry Myerson, vicepreședinte executiv Windows Devices Group, Microsoft. „Suntem încântați să oferim clienților noștri posibilitatea de se bucura de noile caracteristici ale actualizării Windows 10 Fall Creators Update, care va stimula experiențe inovatoare, va aduce un design modern și unitar pentru experiențele multi-dispozitiv și va ușura dezvoltatorilor crearea următoarei generații de aplicații.”

Un nou concept pentru designul interfaței pentru dispozitivele cu Windows

Microsoft Fluent Design System va oferi experiențe multi-dispozitiv și interacțiuni intuitive, armonioase, și cu un grad ridicat de interactivitate. Pentru dezvoltatori, sistemul Fluent Design este conceput astfel încât să permită crearea unor aplicații mai expresive și memorabile, care să funcționeze pe o gamă variată de dispozitive, prin moduri diverse de interacțiune.

Experiențele din Windows pot fi portate pe iOS și Android

Microsoft Graph este un cadru inteligent care înlesnește conexiunea dintre utilizatori, conversații, proiecte și conținut, utilizând platforma Microsoft Cloud, și asigură fluiditatea experiențelor între dispozitive cu Windows, iOS și Android.

Windows Story Remix: Un nou mijloc de a edita fotografii și video

Dezvoltat în .NET și distribuit în Windows Store ca Universal Windows Application, Windows Story Remix utilizează inteligența artificială și algoritmi de deep learning pentru a organiza și folosi fotografiile și clipurile video de pe mai multe dispozitive pentru a compune „povești” cu ajutorul lor. Story Remix utilizează amintiri, fotografii și clipuri video pentru a crea o experiență narativă cu coloană sonoră, teme grafice și efecte cinematografice. Utilizatorii pot crea, de asemenea, experiențe de realitate mixtă adăugând obiecte 3D în fotografii sau clipuri video pentru a spune o poveste într-un mod inedit sau pot utiliza fotografiile sau clipurile video ca fundal, pe care pot desena cu Windows Ink.

Windows ca mediu propice pentru toți dezvoltatorii

Microsoft își propune să transforme Windows și Visual Studio într-o soluție potrivită pentru toți dezvoltatorii, nu doar pentru aplicațiile dezvoltate în Windows, ci și pentru aplicațiile dezvoltate de pe oricare altă platformă sau dispozitiv.

Windows Mixed Reality – primul sistem de realitate mixtă pentru controlul mișcării care nu necesită senzori adiționali în cameră
Astăzi Cirque du Soleil a dezvăluit modul în care utilizează Windows Mixed Reality pentru a transforma modul în care își imaginează și produce spectacolele. Pentru a demonstra procesul lor creativ unic, ei au reconstituit o versiune virtuală a scenei spectacolului Kurios, incluzând faimoasă mână mecanică supradimensionată.

To Top