Review

NetBox-nT525 – putere mare intr-un pachet mic

Foxconn fabrică unul dintre cele mai interesante calculatoare ce iese în evidență tocmai prin caracteristicile sale relativ modeste. De regulă fiecare producător aleargă după frecvențe de lucru cât mai mari și nuclee de procesare complexe ce aduc costurile la un nivel ridicat. Puterea de calcul imensă, asociată de regulă cu un consum mare de energie și emisii semnificative de căldură, poate constitui un dezavantaj evident în momentul în care compania are nevoie de o eficientizare a costurilor.

Nettop-urile actuale depășesc calculatoarele desktop din generații mai vechi din punct de vedere al performanțelor, în plus costul de achiziție și operare este net favorabil primelor dintre acestea. Deși permite rularea majorității programelor ce pot fi utilizate în activitatea zilnică a unei companii, NetBox-nT525 consumă la fel de puțin ca un notebook.
Adevărata sa valoare nu se vede doar la factura de energie electrică ci și în costurile de administrare. Atunci când este folosit ca thin-client administratorul IT poate modifica printr-un singur click programele care sunt accesate de mai mulți angajați.

Neavând o unitate proprie de stocare a datelor acesta elimină riscul introducerii unor viruși periculoși în sistem. Noul echipament este protejat împotriva radiaților electromagnetice print-o carcasă ce-l recomandă chiar și pentru mediul industrial. Dimensiunile sale reduse (190 x 135 x 25 mm) oferă o multitudine de alternative de instalare a nettop-ului, utilizatorul putând să amplaseze echipamentul în spații mici și slab ventilate.NetBox-nT525

NetBox-nT525 poate fi util și acasă devenind un excelent suport pentru descărcarea fișierelor multimedia de mari dimensiuni și în special a filmelor FullHD. Cu alte cuvinte puteți lăsa nettop-ul conectat la internet, în permanență, fără sa vă îngrijorați de costul cu electricitatea sau de zgomotul pe care îl produce sistemul de răcire (inexistent în cazul NetBox-nT525).NetBox-nT525

NetBox-nT525 dispune de un procesor Intel Atom D525 dual core, tactat la frecvența de 1.8GHz, cu 1MB memorie cache L2, ce se alătură unui chipset Pineview-D. Placa video integrată pune la dispoziția utilizatorului ieșiri VGA și HDMI, rezoluția maximă afișată prin VGA fiind de 1920×1200. De asemenea este disponibil un modul de sunet Realtek ALC888S cu ieșire digitală.
Opțional modelului NetBox-nT525 i se poate atașa o unitate optică DVD, hard disk SATA sau un modul wireless. Nettop-ul poate rula sistemele de operare Windows XP, Windows Vista și Windows 7.

Prețul noului model este destul de accesibil chiar și în Romania, unde este aplicat un TVA de 24%. Spre exemplu magazinul virtual KOYOS.ro vinde noul nettop-ul T525 la prețul de numai 990 lei (cu TVA inclus).

NetBox-nT525

Specificații tehnice:

Procesor: Intel Atom D525 dual core, 1.8GHz, 1MB memorie cache nivel 2
Chipset: Intel Pineview-D
Audio: Realtek ALC888S, 7.1 canale, ieșire digitală
Cititor de carduri: SD/SDHC/MS/MS Pro
Dimensiuni: 190 x 135 x 25 mm
Greutate: 0.45Kg
Adaptor: 19V,3.42A,65W
Opționale:
HDD: SATA 2.5
Unitate Optica: DVDRW slim extern
Memorie: 1 slot SO-DIMM , DDR2 667/800MHz
SO: Windows XP , Windows Vista , Windows 7
NetBox-nT525
NetBox-nT525
NetBox-nT525
NetBox-nT525
NetBox-nT525

To Top