Stiri

Nikon anunta cel mai nou DSLR cu ecran rabatabil si un obiectiv fix

Nikon D5300
Nikon D5300

Nikon a anuntat aparatul foto DSLR Nikon D5300, cu ecran rabatabil, senzor CMOS fara filtru low-pass, Wi-Fi si GPS incorporate si obiectivul NIKKOR AF-S 58mm f/1.4G.

Nikon D5300 este cel mai nou model DSLR DX cu ecran rabatabil si primul cu Wi-Fi si GPS incorporate. Componenta centrala este un senzor CMOS de 24,2 megapixeli in format DX fara filtru optic low-pass, care reda detaliile fine. Fotografiile pot fi partajate imediat utilizand functia Wi-Fi incorporata, prin intermediul careia aparatul foto se conecteaza direct la un telefon inteligent sau la o tableta, iar functia GPS marcheaza fotografiile de calatorie din aparatul foto cu geoetichete.

Sensibilitatea ISO ridicata (pana la 12.800, extensibila pana la un echivalent de 25.600) se combina cu sistemul de procesare a imaginii EXPEED 4, D5300 fiind primul aparat care beneficiaza de el. Miscarile sau expresiile trecatoare pot fi surprinse exact la momentul potrivit, gratie vitezelor de fotografiere continua de pana la 5 cadre pe secunda si sistemului AF inteligent cu 39 puncte, din care noua de tip cruce.

Monitorul LCD mare, de 8,1 cm (3,2 inci), cu unghi larg de vizualizare si rezolutie inalta, de 1.037.000 puncte ofera libertatea de a surprinde cadre din orice unghi. Pentru cei care doresc sa isi foloseasca viziunea creativa pentru a crea filme, functia D-Movie a aparatului foto D5300 realizeaza inregistrari video Full HD cursive si fin detaliate, la cadente de cadre de pana la 50p/60p.

Tot astazi, Nikon anunta noul AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G, un obiectiv fix in format FX ideal pentru aparatele DSLR de inalta rezolutie. Subiectele sunt redate clar cand se fotografiaza la cea mai larga diafragma, de f/1.4, iar tratamentul Nano Crystal minimizeaza petele luminoase si formele dublate. Focalizarea automata este silentioasa si rapida, gratie motorului SWM (Silent Wave Motor) de la Nikon.

Nikon D5300 si AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G vor fi disponibile in Romania in luna noiembrie.

Nikon D5300

Nikon D5300

To Top