Stiri

Sony anunță noua cameră Alpha 7 IV full-frame

Alpha 7 IV (model ILCE-7M4)
Alpha 7 IV (model ILCE-7M4)

Sony anunță camera Alpha 7 IV (model ILCE-7M4) cu obiective interschimbabile și cu noul senzor de imagine full-frame de 33 megapixeli și două noi blițuri, HVL-F46RM și HVL-F60RM2.

Noul model oferă cele mai avansate tehnologii Sony în domeniul imagisticii, inclusiv cel mai nou motor de procesare, BIONZ XR și capabilități avansate de autofocalizare (AF) bazate pe tehnologia modelului Alpha 1. Alpha 7 IV oferă o rezoluție de 33 MP precum și funcționalități variate care susțin cererea în continuă creștere pentru comunicare la distanță, oferind un nou sens noțiunii de cameră „de bază”.

Datorită noului senzor de imagine Exmor R CMOS full-frame de 33 MP cu iluminare din spate, este atinsă o calitate superioară a imaginii, alături de un interval mai larg de sensibilitate ISO de 50-204800. Rezoluția înaltă permite camerei să ofere o gradație fluidă, să redea și cele mai mici detalii și texturi ale subiectului, cu reducerea zgomotului din imagine. Intervalul dinamic extins de 15 trepte asigură posibilități sporite de exprimare creativă, în timp ce setările din modul Creative Look pot contribui la captarea unor cadre cu un aspect original fără efort, atât în cazul imaginilor statice, cât și în cel al filmărilor.

Cel mai nou motor de procesare, BIONZ XR implementat și pe flagship-ul Alpha 1 oferă autofocalizare de înaltă viteză, fotografiere în rafală la 10fps (cadre pe secundă) cu urmărire AF/AE și un buffer mare. Alpha 7 IV urmărește subiectul cu precizie datorită funcției Real-Time Tracking și celor 759 de puncte de detecție a fazei într-un system AF de detecție a fazei în plan focal de înaltă densitate, ce acoperă aproximativ 94% din suprafața imaginii.

Filmarea de înaltă calitate este posibilă la rezoluție 4K 60p în modul Super 35mm și până la 4K 30p cu supraeșantionare 7K în modul full-frame. Noua cameră oferă și adâncime de culoare de 10 biți, 4:2:2 pentru gradații line și naturale, codare intra-frame XAVC S-I pentru fluxuri de editare mai eficiente și formatul XAVC HS pentru o eficiență dublă în materie de compresie.

Videografii pot înregistra continuu la rezoluție 4K 60p pe 10 biți 4:2:2 timp de mai mult de o oră datorită structurii camerei realizată special pentru disiparea căldurii. Stabilizarea optică a imaginii prin funcția „Active Mode”] ajută la optimizarea înregistrării video. Creatorii de conținut se pot bucura și de ecranul tactil LCD 3.0 cu 1,03 milioane de puncte (aprox.) rabatabil în lateral, în unghiuri multiple, de un buton de înregistrare situat în partea superioară și de o baterie cu capacitate înaltă din seria Z.

Body-ul Alpha 7 IV este construit cu aliaj de magneziu pentru a fi cât mai robust, la o greutate cât mai mică. În plus, structura refăcută și butonul de blocare a obiectivului contribuie la îmbunătățirea rezistenței la praf și umezeală.

Preț și disponibilitate

Noul Alpha 7 IV ILCE-7M4 va fi disponibil începând din luna Decembrie, în magazinele mai multor dealeri autorizați Sony, la un preț de aproximativ 13900 lei. Accesoriul PCK-LG2 de protecție a ecranului va fi disponibil în același timp. Camera este compatibilă și cu un kit Camera Remote Software Development (SDK).
Blițul HVL-F60RM2 va fi disponibil începând cu luna Noiembrie, în magazinele mai multor dealeri autorizați Sony, la un preț aproximativ de 3.200 de lei.
Blițul HVL-F46RM va fi disponibil începând cu luna Noiembrie,în magazinele mai multor dealeri autorizați Sony, la un preț aproximativ de 2.100 lei.

Sony Alpha 7 IV – prezentare video

To Top